Είστε εδώ

Κάντο όπως ο Άδωνις! Στο Εβραϊκό Μουσείο πάει ο Βοριδης προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι αντισημίτης…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν πιο προνοητικός και το έκανε πάνω από 2 χρόνια πριν, ως Αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε. Ζήτησε συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό, (με μία ανάρτησή του που μοιάζει να είναι το πατρόν της αντίστοιχης ανακοίνωσης που έκανε ο έτερος εκ τουΛΑΟΣ προρχόμενος Μάκης Βορίδης). Έγραφε τότε ο Άδωνις:

“Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα. Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη”.

Μετά πήγε και στη διαμαρτυρία για το βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου της Νίκαιας, φορώντας κασκέτο και κρατώντας πλακάτ που έλεγαν “Why? / Γιατί;” και διακηρύσσοντας μέσω Twitter ότι ο “αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα”.

Προ ολίγων ημερών και με αφορμή τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, εφημερίδες του Ισραήλ επανέφεραν το θέμα του αντισημιτισμού των εκ του ΛΑΟΣ στελεχών της ΝΔ Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη υιού. Η Haaretz έγραφε ότι «και οι τρεις θα αρνούνταν τα πάντα αν τους ρωτούσε κανείς για το αντισημητικό και εθνικιστικό παρελθόν τους. Αυτή η κατά τα φαινόμενα μεταστροφή είναι ειλικρινής; Μήπως έχει πράγματι αποφασίσει να αλλάξει νοοτροπία; (σσ:αναφέρεται στον Α.Γεωργιάδη)Θα ήταν πιο ειλικρινές και αποδεκτό αν αποκήρυσσε επίσης το ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ακροδεξιά του ατζέντα, η οποία παραμένει ίδια με τον παλιό καιρό – και όχι απλώς τον αντισημιτιμό. Ειδάλλως, θα μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς ως ένα στρατηγικό ελιγμό στο σκοτάδι της ακροδεξιάς πολιτικής».

Παράλληλα, δημοσίευμα της Jerusalem Post έγραφε ότι σύμφωνα με ανώτατο διπλωματικό στέλεχος “το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη λόγω του αντισημιτικού παρελθόντος του”, με τον Μ.Βορίδη να βγάζει ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι “ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης. Έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες. Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική“.

Αύριο Δευτέρα, προκειμένου να ενισχύσει την διακήρυξή του ότι έχει αποκηρύξει τον αντισημιτισμό ο Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί το Εβραικό Μουσείο και “με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να διατυπώσω ξανά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μου σε κάθε ρητορική μίσους και άσκηση βίας που εκκινούν από ρατσιστικά κίνητρα εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή θρησκευτικής ομάδας. Και βεβαίως αυτό περιλαμβάνει και την σφοδρή αντίθεση μου και στον αντισημιτισμό. Η επίσκεψη μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος. Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα συμβάλλω στη καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους, μεταξύ των οποίων και 65.000 Εβραίους συμπολίτες μας“.

(μικρή αλλά όχι ασήμαντη λεπτομέρεια: προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι αντισημίτης, ο πλέον Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με άρθρο του Δ.Ψαρρά στην efsyn.gr, μάλλον το “παρατράβηξε” αφού υιοθέτησε ακραίες θέσεις υπέρ του κράτους του Ισραήλ, προκαλώντας την αντίδραση του πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *