Είστε εδώ

Κανονικά στο Rex η τελευταία παράσταση της “Ισορροπίας του Nash” σε πείσμα των…”ιεροεξεταστών”

Παρά τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και την ματαίωση της παράστασης “Ισορροπία του Nash”, το έργο που έχει βασιστεί και στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού ανέβηκε τελικά για μία τελευταία φορά, την ημέρα που έτσι κι αλλιώς ήταν προγραμματισμένο εξ αρχής να ολοκληρώσει τον κύκλο του, στη σκηνή του Rex.
x-defaultΤο απόγευμα της Κυριακής πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόωρη αυλαία της παράστασης που έριξε με απόφασή του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στάθης Λιβαθινός.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.30 και, με την άδεια του Στ.Λιβαθινού, περίπου 150 άνθρωποι μπήκαν στο θέατρο για να παρακολουθήσουν την τελευταία παράσταση.
Η παράσταση ήταν, φυσικά, δωρεάν και σε όσους την παρακολούθησαν δόθηκαν κουπόνια αντί για εισιτήριο.

Πριν την έναρξη της παράστασης προηγήθηκε συζήτηση- τοποθέτηση των διευθυντών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη, καθώς και της σκηνοθέτριας Πηγής Δημητρακοπούλου. Μετά από την παράσταση ακολούθησε δημόσια συζήτηση με το κοινό και τους καλλιτέχνες σχετικά «με την υπεράσπιση της ελευθερίας της τέχνης στην Ελλάδα».
“Τελικά κατάφεραν να ματαιώσουν μόνο 3 παραστάσεις. Επιμένω ότι ΔΕΝ ήταν θέμα λογοκρισίας, ούτε φίμωσης της Τέχνης. Ήταν ζήτημα Δημοκρατίας και καθυπόταξης της Αριστερής σκέψης. Που λέει ότι “δεν χρειάζεται να έχεις πιστοποιητικό κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων” για να μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις”, που λέει και ένας φίλος…
φωτογραφίες: ΕUROKINISSI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *