Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Κάνει δουλίτσα το “ακαταδίωκτο”…Γιαμαρέλλου στο ΣΚΑΙ: Οι τουρίστες φέρνουν μικρό ιικό φορτίο, φταίμε εμείς που δεν προσέχουμε (vid)

Κάνει δουλίτσα το “ακαταδίωκτο”…Γιαμαρέλλου στο ΣΚΑΙ: Οι τουρίστες φέρνουν μικρό ιικό φορτίο, φταίμε εμείς που δεν προσέχουμε (vid)

Διαρκώς νέα “επιστημονικά” δεδομένα αποκαλύπτει στο ελληνικό κοινό η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Μετά την “αποκάλυψη” ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει από τη Θεία κοινωνία και ότι είναι κάτι στο οποίο “δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης” (και αφού πρόλαβε να δώσει και “συμβουλές” για το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς προτρέποντας τον κόσμο – τον περασμένο Σεπτέμβριο – να μετακινείται με τα πόδια), μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή “Σήμερα”, η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων μας ενημέρωσε ότι για την έξαρση των κρουσμάτων δεν φταίνε σε καμία περίπτωση οι τουρίστες που “γενικά έφεραν πολύ μικρό ιικό φορτίο” αλλά οι πολίτες που μένουν στην Ελλάδα “που δεν προσέχουμε”!

Συγκεκριμένα είπε ότι “σε κάποια νησιά ο δείκτης θετικότητας έχει ξεπεράσει το 5% και αυτό οφείλεται στη χαλάρωση, τα κορονοπάρτι, στους συνωστισμούς. Σκεφτείτε στα νησιά μας τα δρομάκια είναι ο ένας επάνω στον άλλο. Και τώρα που ξέρουμε ότι πάνω από το 75% έχουμε το ινδικό στέλεχος και προβλέπεται ότι σε 15 μέρες ίσως να επικρατήσει πάνω από το 90%, το οποίο μεταδίδεται τόσο γρήγορα, αρκούν 15 δευτερόλεπτα να περάσει κάποιος δίπλα σου που το έχει αυτό το στέλεχος και να σε κολλήσει καταλαβαίνετε τι γίνεται μέσα στα νησιά”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα μέτρα, και στη Μύκονο, αφού αυτό είναι στο τραπέζι αλλά θα συζητηθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, “παρόλο που λέμε ότι οι τουρίστες γενικά έφεραν πολύ μικρό ιικό φορτίο, πιο πολύ είμαστε εμείς οι ίδιοι που δεν προσέχουμε αυτή τη στιγμή”

Leave a Reply

four × five =

Top