Είστε εδώ
Home > FAQ news > Καμπανάκι Καστανίδη για τη… «χαλαρότητα» της κυβέρνησης: Αν επιστρέψει η γραμμή Σόιμπλε το 2023, ζήτω που καήκαμε

Καμπανάκι Καστανίδη για τη… «χαλαρότητα» της κυβέρνησης: Αν επιστρέψει η γραμμή Σόιμπλε το 2023, ζήτω που καήκαμε

Amber alert… από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Χάρη Καστανίδη για την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στον κίνδυνο νέας χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας το 2023, αν επικρατήσει η άποψη Σόιμπλε να επανέλθει σε ισχύ το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

Ο πρώην υπουργός μάλιστα επισημαίνει ότι ενώ στη γειτονική Ιταλία ο Ντράγκι ζητά ήδη αλλαγή των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης καθώς το «αποτύπωμα» της πανδημίας στις οικονομίες των χωρών μελών θα είναι πολύ βαθύ για να ανακάμψουν από το ’23, η ελληνική κυβέρνηση που έχει και την υποχρέωση της παραγωγής πλεονασμάτων 3,5%, αντί να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση με τον Ντράγκι, εφησυχάζει πανηγυρίζοντας για τα οικονομικά μεγέθη που επιτυχνάει με όρους πανδημίας, όπως λέει. «Τα δημοσιονομικά μεγέθη που “επιτυγχάνει” η κυβέρνηση ίσως να σημάνουν χρεοκοπία», σημείωνει με νόημα ο πρώην υπουργός.

Η δημοσίευσή του Χ. Καστανίδη στο twitter:

«Έχω επισημάνει εδώ και καιρό ότι, αν γυρίσουμε από το 2023 στο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, όπως ζήτησε ήδη ο Σόϊμπλε, τα δημοσιονομικά μεγέθη που “επιτυγχάνει” η κυβέρνηση ίσως να σημάνουν χρεοκοπία. Ο Ντράγκι ζητά ήδη αλλαγή των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης. Εμείς;»

Leave a Reply

10 + eleven =

Top