Είστε εδώ
Home > FAQ news > Καμπανάκι από Νίκο Παππά: “Ο Μητσοτάκης φλερτάρει πλέον με την ιδέα να προσχωρήσει στις κάλπες για να κερδίσει χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καλύψει άμεσα πολιτικές, οργανωτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις”

Καμπανάκι από Νίκο Παππά: “Ο Μητσοτάκης φλερτάρει πλέον με την ιδέα να προσχωρήσει στις κάλπες για να κερδίσει χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καλύψει άμεσα πολιτικές, οργανωτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις”

“Όταν βαραίνει πολύ το κλίμα, τέτοια γεγονότα όπως η παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν λειτουργούν λυτρωτικά για τους πολιτικούς διαχειριστές αυτών των κρίσεων. Λειτουργούν μάλλον σωρευτικά, δηλαδή επιβαρύνουν περισσότερο το κλίμα”.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Κόκκινο και στην εκπομπή “Ξυπνήστε” ο βουλευτής και τομεάρχης Μεταφορών-Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς.

Αναλυτικά σημείωσε:
Αν κάποιος διεστραμμένος νους στο Μέγαρο Μαξίμου θεώρησε ότι με το να προκαλέσουν γεγονότα απευκταία στην υπόθεση του Κουφοντίνα θα γλυτώσουν λεπτά δημοσιότητας από την υπόθεση Λιγνάδη μάλλον κάνει λάθος.

Η παραίτηση του κ.Ταραντίλη φέρνει στον αφρό μία προσπάθεια συγκάλυψης της πολιτικής πτυχής της υπόθεσης Λιγνάδη-Μενδώνη. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γλυτώσουν τον πολιτικό λογαριασμό. Και η κ.Μενδώνη να παραιτηθεί τώρα, όλα τα δάκτυλά δείχνουν τον κ.Μητσοτάκη, διότι την κάλυψε πλήρως, είπε ότι είναι εξαιρετική υπουργός, συνεπώς εάν παραιτηθεί θα πρέπει ο ίδιος να εξηγήσει τι δεν ισχύει από όσα είπε υπέρ της.

Με τη φράση του στη Βουλή (την περασμένη Πέμπτη) για τους “φωτισμένους ανθρώπους της Δεξιάς” ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώθηκε πολύ γρήγορα, όπως δείχνει το ντόμινο των γεγονότων τόσο σε σχέση με την υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη όσο και σε σχέση με το θέμα Κουφοντίνα. Καθώς βλέπουμε ότι και άνθρωποι που ανήκουν στη συντηρητική παράταξη διαχωρίζουν τη θέση τους από τις λογικές της τυφλής σύγκρουσης που απειλούν τη Δημοκρατία.

Υπάρχει μεγάλη ρωγμή σ΄αυτό που λέμε προπαγανδιστικό προπέτασμα καπνού της κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν πλέον στεγανά ούτε στα συμβατικά μέσα ενημέρωσης. Τα θέματα που πληγώνουν την κυβερνητική πολιτική και Πολιτεία έχουν περάσει πλέον στους τηλεοπτικούς δέκτες, κάτι που δεν συνέβαινε πριν κάποιους μήνες. Κι αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει σοβαρά να αξιολογήσουμε.

Οι δημοσκοπήσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν τα αρνητικά συναισθήματα της κοινωνίας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Δεν φαίνεται σημείο κοινωνικής , οικονομικής, δημοκρατικής σταθεροποίησης αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται δημοκρατική εγρήγορση, συντονισμένη αντίδραση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, και των συντηρητικών δυνάμεων που έχουν δημοκρατικά αντανακλαστικά, για να μπει ένα φρένο.

Ο δείκτης της πολιτικής επιρροής είναι αυτός που αντιδρά τελευταίος. Προσωπικά δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν όλα τα κόμματα στα εκλογικά τους ποσοστά και τον ΣΥΡΙΖΑ πιο κάτω. Υπάρχει και η πτυχή ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητο πως το πολιτικό εκκρεμές θα λειτουργήσει με τρόπο αυτόματο. Δεν σημαίνει ότι η φθορά Μητσοτάκη θα γίνει (αυτομάτως) θετική προσδοκία και προτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πολιτικές, οργανωτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις τις οποίες πιστεύω ότι μπορούμε να τις καλύψουμε.

Δηλαδή αν υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας για τη διεύρυνση, αν συζητήσουμε το πρόγραμμα μας, το εξειδικεύσουμε κατά κλάδο, το επικαιροποιήσουμε και το κάνουμε βάση για ένα κρουστικό πρόγραμμα. Και αν, βεβαίως, οικοδομήσουμε τους όρους των συμμαχιών που θα εγγυηθούν μία προοδευτική πορεία για τη χώρα.

Ο κ.Μητσοτάκης έψαχνε και ψάχνει ένα παράθυρο ευκαιρίας μεταξύ της ανοσίας του πληθυσμού στον κορωνοϊό ή της μερικής ανοσίας ή της προπαγανδιστικής ανοσίας και μίας στοιχειώδους σοβαρής επιχειρηματολογίας για οικονομική ανάκαμψη, ώστε να πάει σε εκλογές. Δεν φαίνεται ότι υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, αφενός επειδή δεν υπάρχουν ακόμα εμβόλια και αφετέρου διότι οι οικονομικές εξελίξεις είναι πολύ δυσμενείς.

Η εξίσωση είναι πολύ δύσκολη. Ενδεχομένως να φλερτάρει με την ιδέα να προσχωρήσει στις κάλπες για να κερδίσει χρόνο μέχρι να ανακάμψει η οικονομία.

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

fifteen − 5 =

Top