Είστε εδώ
Home > FAQ news > (καμία έκπληξη…) Ο Μανιαδάκης ζήτησε να καταθέσει με δικηγόρο στην Προανακριτική και η ΝΔ υποστήριξε το αίτημά του – Θα καταθέσει τελικά χωρίς την παρουσία του

(καμία έκπληξη…) Ο Μανιαδάκης ζήτησε να καταθέσει με δικηγόρο στην Προανακριτική και η ΝΔ υποστήριξε το αίτημά του – Θα καταθέσει τελικά χωρίς την παρουσία του

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Προανακριτικής για τον Δ.Παπαγγελόπουλο, όπου σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει ο Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και πλέον κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis, ο μάρτυρας κατέθεσε αίτημα να παραστεί με το δικηγόρο του, αίτημα που η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να υποστηρίξει!

Μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης, που υπενθυμίζεται ότι έχει παραδεχτεί ότι έχει συναντήσει το Νίκο Μανιαδάκη στο Hilton καθώς και ότι υπάρχουν φωτογραφίες των δυο τους από την εποχή που ήταν σύμβουλοι του Άδωνη Γεωργιάδη, υποστήριξε ότι ο Μανιαδάκης ως μάρτυρας είναι ύποπτος για ψευδή κατάθεση και άρα πρέπει να καταθέσει με όλες τις δικονομικές εγγυήσεις.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Σπύρου Λάππα από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: “Εκπλήσσομαι. Η επιτροπή δεν καλεί υπόπτους αλλά μάρτυρες. Απαράδεκτο το αίτημα, ο συγκεκριμένος καλείται ως μάρτυρας. Και καταγγέλλω τη μεθόδευση αυτή. Επαναλαμβάνω, η επιτροπή δεν τον καλεί ως ύποπτο, αλλά ως μάρτυρα, όπως θα κληθούν και οι υπόλοιποι”.

Μάλιστα είχε και διάλογο με τον Θάνο Πλευρή να τον ρωτά “και η κ.Τουλουπάκη;”, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά “φυσικά”.

Από την πλευρά του, ο Β.Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι “εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ύποπτος Μανιαδάκης, αλλά μάρτυρας Μανιαδάκης”, το ΚΚΕ ζήτησε να υπάρξει για όλους ίδια αντιμετώπιση, “όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να κληθεί όπως κλήθηκε και ο Κ.Φρουζής”, ενώ την ίδια θέση υποστήριξε και η Ελληνική Λύση.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δικηγόρος του Νίκου Μανιαδάκη, για να επιχειρηματολογήσει ως προς το γιατί πρέπει να εξεταστεί ως κατηγορούμενος και όχι ως μάρτυρας, με τον κύριο λόγο που πορέβαλε να είναι το γεγονός ότι του έχει ασκηθεί μήνυση για ψευδορκία.

Ωστόσο, πριν από λίγο ο δικηγόρος του αποχώρησε και ο Νίκος Μανιαδάκης τελικά θα καταθέσει χωρίς την παρουσία του, αφού είχε ζητηθεί από όλους, πλην της ΝΔ να καταθέσει ως μάρτυρας και όχι ως κατηγορούμενος.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

One thought on “(καμία έκπληξη…) Ο Μανιαδάκης ζήτησε να καταθέσει με δικηγόρο στην Προανακριτική και η ΝΔ υποστήριξε το αίτημά του – Θα καταθέσει τελικά χωρίς την παρουσία του

Leave a Reply

Top