Είστε εδώ

Καμένος στο ΑΠΕ:”Βέτο” στις άδειες για όσους καναλάρχες χρωστάνε.ΕΣΡ μέσα στην εβδομάδα με ΠΝΠ.Ακολουθούν τα ραδιόφωνα

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο υπουργός εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι προτίθεται να ασκήσει ” βέτο ” προκειμένου να αποκλειστούν από το δικαίωμα αδειοδότησης, τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλλει τις οφειλές τους στο Δημόσιο. Ο νόμος 4339/2015 προβλέπει πως οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν φορολογική, τραπεζική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Η εντολή του λαού τον Σεπτέμβριο στον Αλέξη Τσίπρα, ήταν σαφής: ” Εντάξει ” με το πρόγραμμα που δεν μπορείτε να εφαρμόσετε, αλλά ” τελειώστε τώρα με το παλιό “.
Στο λαικό υποσυνείδητο το ” παλιό ” συνοψίζεται σημειολογικά στον όρο ” διαπλοκή “ και ως ” αρχιερείς ” λογίζονται ” τα κανάλια ” και τα εκδοτικά συγκροτήματα, που προσπάθησαν με ” βίαιο “ τρόπο να του επιβάλουν την γραμμή τους, της λιτότητας και των μνημονίων, τα πέντε τελευταία χρόνια.
Έστω κι αν άργησε χαρακτηριστικά, προσπαθώντας – μάταια – να αμβλύνει κατά το δυνατόν περισσότερο, τις γωνίες της πολιτικής αντιπαράθεσης, η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι το θέμα της εξυγίανσης του μηντιακού τοπίου, είναι τελικά και για εκείνη και για το προηγούμενο σύστημα, η … ” μητέρα των μαχών “.
Έτσι, μετά τις άκαρπες προσπάθειες ( τρεις ) για να ξεμπλοκάρει την σύσταση του ΕΣΡ, εξαιτίας των ” ανειλημμένων ” δεσμεύσεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΕΚ ) στους καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, τελικά αυτήν την εβδομάδα περνάει με ΠΝΠ για πρώτη και τελευταία φορά η σύνθεση του νέου διευρυμένου ΕΣΡ, που ξεκινάει άμεσα την αξιολόγηση για την αδειοδότηση 4 ( τεσσάρων ) καναλιών εθνικής εμβέλειας.
Σημειώνεται πως την έναρξη της τελικής μάχης ” σάλπισε ” την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή ο Αν ΥπΟικ Τρ Αλεξιάδης, καταγγέλοντας πως από τα 23 εκατ. ευρώ των προστίμων που επέβαλε το ΕΣΡ από το 2010 έως σήμερα εισπράχθηκαν 9 εκατ. ευρώ και οφείλονται άλλα 13 εκατ. ευρώ αποκαλύπτοντας έτσι “τρύπα” στη διαδικασία ελέγχου πληρωμής τους. Προκύπτει πως το ΕΣΡ δεν ήταν σε θέση να παρακολουθεί αν πληρώθηκαν τα πρόστιμα, αν και υπήρχε υποχρέωσης άμεση καταβολής στις ΔΟΥ.
Τέλος, στη συνέχεια ακολουθεί η αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών, με αρχή τους ραδιοσταθμούς Αττικής. Σε δηλώσεις του Χρ Σπίρτζη στην Αυγή επισημαίνεται πως σε έναν μήνα από σήμερα θα είναι έτοιμη και θα δημοσιευθεί προς διαβούλευση μελέτη για τον νέο Χάρτη Συχνοτήτων στο ραδιόφωνο. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα εκπονήσει Σχέδιο Χάρτη Συχνοτήτων, ο οποίος με τη σειρά του θα τεθεί επίσης σε δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *