Είστε εδώ
Home > FAQ news > Καλογρίτσας: Τα ραντεβού με τους καναλάρχες και το “άκυρο” από την κυβέρνηση !

Καλογρίτσας: Τα ραντεβού με τους καναλάρχες και το “άκυρο” από την κυβέρνηση !

Μιλώντας στον ρ/σ Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ισχυρίστηκε – μεταξύ άλλων – ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν είχε ολοκληρωθεί η πλειοδοσία για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παππάς ζήτησε, μεταφέροντας και την επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την προκαταβολή για την άδεια που είχε αποκτήσει στον γνωστό διαγωνισμό.

Την ιδια όμως περίοδο, όπως αναδεικνυεται από δημοσιεύματα στον Τύπο αλλά και το μηντιακό ρεπορτπάζ που είχε παρει – εύλογως – “φωτια”, ο Χρ. Καλογρίτσας, έψαχνε να βρει “συμπαίκτες” στον μηντιακό χώρο και μάλιστα διαβεβαιώνοντας ότι διεθετε την οικονομική επιφάνεια που απαιτούσε μια τέτοιου μεγέθους συνεργασία.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα στα μήντια εκείνη την περιοδο και πριν την καταβολή της πρώτης δόσης, ο Καλογρίτσας βλέπει συνεχώς τον Κοντομηνά (περισσότερες από μία φορές…), ενώ έχει διαρρεύσει ότι θα δει και Βαρδινογιάννη. Είχε προηγηθεί συνάντηση με Βρυώνη (που είχε τότε το πανελλαδικής εμβέλειας Ε) : “Ζυμώσεις στο τηλεοπτικό τοπίο – Νέα συνάντηση Κοντομηνά με Καλογρίτσα για τον Alpha “ ! Κατά συνέπεια δεν ευσταθεί αυτό ππυ ισχυριστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς εύκολα κανείς αντιλαμβανεται ότι δεν ήταν ο μοναδικός μεγαλοεπιχειρηματίας τον οποίο προσεγγιζε εκείνη την περίοδο για ενδεχόμενη συνεργασία στα μήντια ο Χρ. Καλογρίτσας, ούτε είχε την “αποκλειστικότητα” αυτών των επαφών. Από πουθενα δε, δεν τεκμαίρεται ότι σε αυτην την επαφή μεσολαβούσαν κυβερνητικά στελέχη, αφου φάινεται ότι την πρωτοβουλία είχε ο ιδιος ο Χρ. Καλογρίτσας.

Παράλληλα, όπως επίσης ξαναθυμίζει το ρεπορτάζ της περιόδου εκείνης ( Σεπτέμβριος-Οκτώβριος του 2016 ), ο Χρ. Καλογρίτσας λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης για τις άδειες ζητά 48ωρη παράταση για την καταβολη της. Παππάς – Κρέτσος το αρνούνται: “Δελτίο τύπου για την καταβολή της πρώτης δόσης. 26/09/2016 “

Αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου εκείνη την περίοδο: “Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:

«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.” …

Παράλληλα η διαδικασία προχωρά απρόσκοπτα και ο Χρ Καλογρίτσας κυρήσσεται έκπτωτος σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού από το “νόμο Παππά”: Ανακοίνωση για καταβολή πρώτης δόσης, έκπτωτος ο Καλογρίτσας

Αμέσως μετά αναρτάται και επίσημα στην Διαύγεια: Η απόφαση ΓΓΕΕ που κηρύσσει εκπτωτο τον Καλογρίτσα

Κατά συνέπεια καλές είναι φάρσες, ιδιαίτερα οι ραδιοφωνικές, που σου δίνουν την δυνατότητα της ανάγνωσης του κειμένου σε αντίθεση με την εικόνα … αλλά η αλήθεια του ρεπορτάζ είναι “επίμονη” και αποδεικνύει ότι από πουθενά δεν τεκμαίρεται ότι το σενάριο περί Καλογρίτσα και μεσολάβησης κυβερνητικών στελεχών για συναντήσεις μαζί του, από τον Βαγγ. Μαρινάκη στον Real, είναι αληθινό …

Αντίθετα αυτό που αποδεικνυεται είναι οτι η κυβέρνηση δεν είχε καμία εμπλοκη στις συναντήσεις αυτές του Καλογρίτσα με επιχειρηματίες.

Επίσης, ο Καλογρίτσας διαβεβαίωνε το Μαξίμου (στις τότε επίσημες συναντήσεις με όλους τους νέους καναλάρχες ταυτόχρονα) ότι έχει τα λεφτά για την άδεια και την καταβολή της πρώτης δόσης.

Και βέβαια η κυβέρνηση δεν έκανε καμία εξαίρεση στον νόμο, στην περίπτωσή του και τον έκοψε ακαριαία και με βάση την προκήρυξη όταν δεν κατέβαλε την πρώτη δόση.

2 thoughts on “Καλογρίτσας: Τα ραντεβού με τους καναλάρχες και το “άκυρο” από την κυβέρνηση !

Leave a Reply

eleven − three =

Top