Είστε εδώ

Κάλεσμα Τσίπρα σε νέους και αναποφάσιστους: “Αν πάνε στην κάλπη ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει”

Την εκτίμηση ότι η συμμετοχή στις κάλπες της 21ης Μαΐου θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εκλογών εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ethnos.gr και την imerisia.gr και τους Αδάμο Ζαχαριάδη και Γιάννη Φώσκολο. «Αν πάνε στην κάλπη, κυρίως οι νέοι ψηφοφόροι, αλλά και αυτοί που δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ μεγάλο βαθμό», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με ήττα του κ. Μητσοτάκη και της πολιτικής που εφάρμοζε επί τέσσερα χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε άνοιγμα στους νέους ψηφοφόρους και όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει πιο κόμμα θα ψηφίσουν, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν πάνε στην κάλπη, κυρίως οι νέοι ψηφοφόροι, αλλά και αυτοί που δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Σημείωσε δε ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με ήττα της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη που εφαρμόστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε «είναι οξύμωρο η κυβέρνηση που επί τέσσερα χρόνια μείωσε τον μέσο μισθό να υπόσχεται τώρα ότι θα τον φτάσει σε τέσσερα επόμενα χρόνια σχεδόν σε διπλάσιο νούμερο» για να συμπληρώσει ότι βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως πρέπει να υπάρξει άμεσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και θέσπιση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ώστε κάθε χρόνο να προσαρμόζεται ο μισθός ανάλογα με τον πληθωρισμό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τις συνεργασίες και τον πρωθυπουργό της επόμενης ημέρας επισημαίνοντας ότι «είναι εκτός συζήτησης να εμφανιστεί ξαφνικά ένας τρίτος στο τιμόνι της χώρας, επειδή το τρίτο σε δύναμη κόμμα το επιθυμεί. Σε τελική ανάλυση, αν επιθυμεί τόσο πολύ κάτι τέτοιο αναλαμβάνει και την ευθύνη να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *