Είστε εδώ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Είμαστε για κλάμματα! Εκτός ελέγχου η κατάσταση παρότι γνώριζε η Πολιτική Προστασία – Έκλεισε το “Νίκος Καζαντζάκης”

Στον μεγαλύτερο και σημαντικότερο τουριστικλο προορισμό του τόπου, κι ενώ ακόμα και σήμερα το 70% των καταλυμάτων είναι κλεισμένα από επισκέπτες καθώς η σζεόν συνεχίζεται … κλείνει από μια αναμενόμενη πρόσκαιρη φθινοπωρινή κακοκαιρία – εξπρές το βασικό αεροδρόμιο. Ένας πολίτης παρασύρεται από τα νερά στη θάλασσα και χάνει τη ζωή του, ενώ άλλοι δυο αγνοούνται με τους δύτες να φοβούνται τραγωδία! Ο Υπ Πολιτικής Προστασίας, όπως και ο Πρωθυπουργός … αγνοούνται, επίσης!

… «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην περιοχή. Αυτή την στιγμή έχουν πέσει πάνω από 350χιλιοστά νερό μέσα σε τρεις ώρες. Παντού είναι τα προβλήματα. Στα τοπικά διαμερίσματα και στο τοπικό δίκτυο και στους χώρους πάρκινγκ, όπου υπάρχουν αυτοκίνητα. Παντού.» επισήμανε ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  Σημειώνεται πως από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο της Κρήτης ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και δύο ακόμη αγνοούνται.

«Υπάρχουν κατολισθήσεις, έχουν κλείσει δρόμοι, είναι σημεία που είναι αδιάβατα από αυτοκίνητα. Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια» τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως «όσα χρόνια είμαι στην Σητεία τέτοιο φαινόμενο δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές».

Την ίδια ώρα κλειστό πρόκειται να παραμείνει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, επίσημα μέχρι τουλάχιστον τις 3:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Γιώργο Πλιάκα, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου έχουν πλημμυρίσει και αν δεν καθαριστεί, «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια».

 

Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι τουλάχιστον.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *