Είστε εδώ

Καίει το “άλλοθι” Μητσοτάκη για τις υποκλοπές και την κάλυψη που του πρόσφεραν Κοντολέων – Δημητριάδης ο Δεμίρης: «Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις νόμιμες επισυνδέσεις» – Ειδικό Δικαστήριο στο βάθος

Απόλυτα έκθετος βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη δήλωση του νέου διοικητή της ΕΥΠ κατά την διάρκεια της ακρόασης του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς ανέφερε πως ο πρωθυπουργός είναι απολύτως ενημερωμένος από αυτόν για τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Όλα αυτά τη στιγμή που την περασμένη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας συζήτηση πως «κανείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ».

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε αυτολεξεί: «… κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιον “ακούει” η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Κανείς. Κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Εγώ δεν γνωρίζω ποιους παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Δεν το γνωρίζω

Ωστόσο, η νέα δήλωση Δεμίρη εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό και ανοίγει παράλληλα ένα νέο μέτωπο στο τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς πρέπει να δοθούν νέες απαντήσεις γιατί προ ολίγων ωρών ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων δήλωνε στην Επιτροπή της Βουλής πως «ουδέποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή το γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών».

Νωρίτερα και ο Χρήστος Ράμμος άδειασε την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είπε ότι το απόρρητο στις υποκλοπές δεν μπορεί να προβληθεί ενώπιον της Βουλής.

Η πληροφορία αυτή προστίθεται στις πληροφορίες που θέλουν και τον «γαλάζιο» βουλευτή Κώστα Τζαβάρα να φέρεται να έχει καταθέσει την ίδια άποψη νωρίτερα κατά την διάρκεια την συνεδρίασης. Δηλαδή πως το απόρρητο δεν προβάλλεται έναντι της Επιτροπής. Ενώ και ο Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να ισχύει το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.