Είστε εδώ

Και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων επιβεβαιώνει την αποτυχία των μέτρων στην Ελλάδα! Μετά από 55 μέρες καθολικού λοκντάουν στο “κόκκινο” παραμένει η μισή Ελλάδα – “Πορτοκαλί” η υπόλοιπη μισή, υπερβολικό το “λουκέτο”! Δείτε τον χάρτη

Η αποτυχία των χειρισμών της κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού, και η αδυναμία της να αντιληφθεί τον κίνδυνο και να πάρει τις σωστές αποφάσεις, αποτυπώνεται ανάγλυφα και στην πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC). Επειτα από ένα δύσκολο παρατεταμένο γενικό lockdown 55 ημερών, που κανένα αποτέλεσμα δεν έφερε στον περιορισμό των θανατων που εκτοξεύθηκαν στον αριθμό των 4600 μεχρι τώρα, με ΜΟ απωλειών 90 συνανθρώπων μας καθημερινά αυτές τις εφιαλτικές 55 ημέρες, που μας κατέταξε – σύμφωνα με την έκεθεση του Bloomberg στις χειροτερες χώρες να ζει κανείς εν μεσω πανδημίας (50η στις 53…), η μισή Ελλάδα, από την Θεσσαλία και επάνω, Βόρεια Ελλάδα και Ανατ Μακεδονία, παραμένει σε χρώμα κόκκινο στον χάρτη υψηλού κινδύνου της Ευρώπης! Αντίθετα η υπόλοιπη μισή, από την Στερεά Ελλάδα, την Δυτική και Πελοπόννησο και τη νησιώτική χώρα, τελεί σε ένα αχρείαστο και άδικο – στατιστικά – λοκντάουν καταστροφικό για την οικονομία αλλά και τους πολίτες που ζουν έναν άδικο εγκλεισμό από την αδυναμία η και την απροθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο ανάλογα με την κατάσταση της κάθε περιοχής.

Ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας του 4% και συγκεκριμένα για την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, στο 2,74% και συνολικά κατά την εβδομάδα μεταξύ 14 και 20 Δεκεμβρίου στο 3,01%, συνολικά για τη χώρα.

Οι «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» περιοχές στην Ελλάδα
Με «κόκκινο» χρωματισμό και με βάση τα πρόσφατα στοιχεία των τελευταίων 7 και 14 ημερών, το ECDC έχει χαρακτηρίσει την επιδημιολογική κατάσταση από τη Θεσσαλία και πάνω και όλη τη Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι στις συγκεκριμένες περιοχές τα θετικά κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 άτομα ξεπερνούν τα 150, δηλαδή, ο ρυθμός διάδοσης του κορονοϊού, αλλά η δυναμική διείσδυσής του ιού στην κοινότητα είναι ακόμη υψηλή.

Στις «πορτοκαλί» περιοχές χαμηλότερου, αλλά όχι μηδαμινού κινδύνου (από 25 έως 150 κρούσματα, ανά 100.000 πληθυσμού) συγκαταλέγεται όλη η υπόλοιπη Ελλάδα πλην των Δωδεκανήσων, της Ρόδου και των Επτανήσων, που έχουν «πράσινο» χρώμα.

Στις «πράσινες» περιοχές τα θετικά κρούσματα είναι κάτω από 25 ανά 100.000 πληθυσμού.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *