Είστε εδώ
Home > FAQ news > Και οι γιατροί του ΕΣΥ θα πάρουν αναδρομικά από το 2012! Πολάκης: Έμπρακτη αλληλεγγύη και αναγνώριση του έργου τους

Και οι γιατροί του ΕΣΥ θα πάρουν αναδρομικά από το 2012! Πολάκης: Έμπρακτη αλληλεγγύη και αναγνώριση του έργου τους

Λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, για καταβολή αναδρομικών σε κατηγορίες δημόσιων λειτουργών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν και οι γιατροί του ΕΣΥ στη γενικότερη ρύθμιση για αναδρομική χορήγηση αμοιβών τους που είχαν περικοπεί από το 2012.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Υγείας Α.Ξανθός, ο αν.Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο αν.Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την απόφαση 431/2018 του ΣτΕ δεν προκύπτει νομική υποχρέωση για την Ελληνική Πολιτεία να καταβάλει αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ τις αποδοχές που έχουν περικοπεί , συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν και οι γιατροί του ΕΣΥ στη γενικότερη ρύθμιση για τη χορήγηση αναδρομικών, με βάση τις σημερινές δημοσιονομικές δυνατότητες», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη σύσκεψη συζητήθηκε η υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για καταβολή αναδρομικών σε κατηγορίες δημόσιων λειτουργών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, μετά από τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών που είχαν πραγματοποιηθεί με βάση μνημονιακό νόμο του 2012.

Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική προσφορά των γιατρών του ΕΣΥ στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στην αξιόπιστη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας , δηλώνει την πολιτική της βούληση να αποκαταστήσει άμεσα ένα μέρος από τις μεγάλες απώλειες εισοδημάτων που υπέστησαν τα πρώτα μνημονιακά χρόνια.

Η παρέμβαση αυτή συμπληρώνει την πολύ σημαντική δέσμη μέτρων για τη δημόσια περίθαλψη που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο οποίος ρητά ανέφερε ότι «σταθερή μας βούληση είναι η ενίσχυση του προϋπολογισμού για την Υγεία , ώστε σε βάθος 5ετίας να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» και ότι «κεντρικοί πολιτικοί στόχοι για τη μεταμνημονιακή εποχή είναι η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού που κενώθηκαν κατά την καταστροφική 5ετία 2010-2014, καθώς και η αύξηση των μισθών των ειδικευόμενων γιατρών και η σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο”.

Σχολιάζοντας την απόφαση να συμπεριληφθούν και οι γιατροί του ΕΣΥ στη γενικότερη ρύθμιση για αναδρομική χορήγηση αμοιβών,ο Παύλος Πολάκης έγραψε στο facebook:

“Μετά από συντονισμένες ενέργειές μας στο κυβερνητικό πλαίσιο, ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ “ΕΣΥ” στο πρόγραμμα καταβολής αναδρομικών σε δημόσιους λειτουργούς που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.
Οι γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καλούνται συχνά να επιτελέσουν το έργο τους σε δύσκολες συνθήκες και κάθε αδικία εις βάρος τους είναι για μας απαράδεκτη.
Η συμπερίληψή τους στην επικείμενη καταβολή αναδρομικών, αποτελεί από μέρους μας έμπρακτη αλληλεγγύη και αναγνώριση του έργου τους.
ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ !”

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top