Είστε εδώ
Home > FAQ news > Και νέο “καρφί” Τσίπρα για Μητσοτάκη: «Γιατί έκανε τον αρχηγό της Αστυνομίας που ήταν στο Μάτι, γενικό γραμματέα Δημοσίας Τάξεως; Τι γραμμάτια ξεπληρώνει;».

Και νέο “καρφί” Τσίπρα για Μητσοτάκη: «Γιατί έκανε τον αρχηγό της Αστυνομίας που ήταν στο Μάτι, γενικό γραμματέα Δημοσίας Τάξεως; Τι γραμμάτια ξεπληρώνει;».

Επανέλαβε τις αιχμές κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που εξαπέλυσε προχτές στην Βουλή για την στάση του απέναντι σε εκείνους που διαχειριστηκαν την τραγωδία στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018 και που ενώ τότε ζητούσε την κεφαλή τους επι πίνακι, μόλις έγινε πρωθυπουργός τους τοπθέτησε ως πολιτικούς προϊσταμενους … ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού στο πλαίσιο της έναρξης της λειτουργίας της πλατφόρμας iAsk&Watch του iSYRIZA.

Πιο συγκκεριμένα μιλώντας για τα θέματα νόμου και τάξης είπε ότι «το θέμα της ασφάλειας είναι δύσκολο να μην είναι προνομιακό για την κυβέρνηση γιατί εμπεριέχει ένα αντανακλαστικό που είναι ο φόβος και εκείνοι επενδύουν στον φόβο». Σημείωσε πάντως ότι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από τη ΝΔ με την ένταση της καταστολής είναι προορισμένη να αποτύχει γιατί εστιάζουν στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση ενώ στους δρόμους σφάζονται.

Απευθύνθηκε δε στον πρωθυπουργό ρωτώντας: «Γιατί έκανε τον αρχηγό της Αστυνομίας που ήταν στο Μάτι, γενικό γραμματέα Δημοσίας Τάξεως; Τι γραμμάτια ξεπληρώνει;».

Και συνέχισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την Δικαιοσύνη, ενώ πρόσθεσε ότι σαν κυβέρνηση «κάναμε πράγματα στον χώρο της Δικαιοσύνης… Πρέπει να απευθυνθούμε στους έντιμους δικαστές για να χτυπήσουμε τα κυκλώματα διαφθοράς μέσα στην Δικαιοσύνη…».

Ενδεικτικά για τις παθογένειες στην Δικαιοσύνη ανέφερε ότι«”τόσα χρόνια μετά, δεν έχει αρχίσει ακόμη η δίκη για το ναρκόπλοιο… Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση και ένα μέτωπο εντιμότητας με την κοινωνία αλλά και με τους έντιμους δικαστές».

«Την επόμενη φορά θα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί», είπε ο κ. Τσίπρας, σε απάντηση μέλους του iSYRIZA και πρόσθεσε «με κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία». Συνεχίζοντας συμφώνησε ότι υπάρχει η αίσθηση σε κάποιο κόσμο ότι «δεν προχωρήσαμε όσο βαθιά έπρεπε στην σύγκρουση με την διαφθορά. Εν μέρει είναι αλήθεια αυτό και φαίνεται από το ότι για πρώτη φορά τα μεγάλα ΜΜΕ πλήρωσαν και το ότι τώρα είναι απέναντί μας γιατί ακριβώς εμείς δεν συναλλαχθήκαμε με τους “νταβατζήδες” όπως τους είπε κάποιος άλλος, όχι εγώ».

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Top