Είστε εδώ
Home > FAQ news > Και κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους άστεγους σεισμοπαθείς της Κρήτης! Με συμπτώματα 4 άνθρωποι που μένουν στο κλειστό του Αρκαλοχωρίου

Και κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους άστεγους σεισμοπαθείς της Κρήτης! Με συμπτώματα 4 άνθρωποι που μένουν στο κλειστό του Αρκαλοχωρίου

Δεν τους φτάνει των σεισμοπαθών της Κρήτης που πάνω από 2 εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου εκατοντάδες παραμένουν άστεγοι και κοιμούνται σε σκηνές σε πρόχειρους καταυλισμούς, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και την γαστρεντερίτιδα.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα εμφάνισαν συμπτώματα με αποτέλεσμα να απομονωθούν προκειμένου να μην μεταδοθεί η νόσος.

«Πρόκειται για τέσσερα μέλη δύο διαφορετικών οικογενειών που κόλλησαν την ίωση της γαστρεντερίτιδας. Για την αποφυγή της διασποράς αποφασίστηκε η μεταφορά όλων των μελών των δύο οικογενειών, εννιά στο σύνολο», είπε στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννης Δρακάκης.

Σημειώνεται, ότι τα κρούσματα αφορούν κατοίκους που φιλοξενούνταν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Οι δύο οικογένειες έχουν πλέον μεταφερθεί στο κλειστό του Θραψανού και θα παραμείνουν σε απομόνωση για 2 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 330 άτομα, διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, που στήθηκαν στο Αρκαλοχώρι και στους γύρω οικισμούς.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, ακόμα 170 άτομα διαμένουν σε σκηνές που έχουν στηθεί σε διάφορους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης 220 σεισμόπληκτοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ 50 άτομα έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά την φιλοξενία των σεισμοπαθών μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, όπως έγινε γνωστό, έχουν κατατεθεί 70 αιτήσεις για την διάθεση κατοικιών, ωστόσο τα διαθέσιμα σπίτια είναι 40.

πηγή: in.gr

Leave a Reply

9 + eight =

Top