Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Και είναι απληροφόρητη η Νέα Δημοκρατία και ζητάει παρέμβαση στη δικαιοσύνη

Και είναι απληροφόρητη η Νέα Δημοκρατία και ζητάει παρέμβαση στη δικαιοσύνη

Την ανακοίνωση που έβγαλε το Σάββατο η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας για άλλη μια φορά επίθεση στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στηλιτεύει με ρεπορτάζ της η “Εφημερίδα των Συντακτών” και η Άντα Ψαρρά, επισημαίνοντας ότι για άλλη μία φορά η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στο δικό της αφήγημα περί “σκευωρίας“, ενώ υπενθυμίζει τον τρόπο που ως κυβέρνηση χειριζόταν υποθέσεις και λειτουργούς της δικαιοσύνης…:

Η Σαββατιάτικη ανακοίνωση της Ν.Δ. εκτός από το ότι αγνοεί το γεγονός ότι η πειθαρχική έρευνα στη οποία αναφέρεται έχει ήδη τεθεί στο αρχείο σύμφωνα με δικαστικές πηγές επιμένει αγωνιωδώς στην δική της θεωρία περί σκευωρίας. Μάλιστα πριν ακόμα δοθεί το πόρισμα των 300 σελίδων στη δημοσιότητα έχει πληροφορίες ότι δεν προκύπτει καμία ευθύνη για πολιτικά πρόσωπα.

της Άντας Ψαρρά

Δεδομένου όμως ότι οι υπουργικές αποφάσεις για τα δελτία τιμών των φαρμάκων δεν… φύτρωναν χρειάζεται όλοι να κάνουν υπομονή τουλάχιστον έως ότου ξεκινήσει η κύρια ανάκριση.

Κάπως παράξενα μας τα λέει όμως η Ν.Δ. και για το πώς χάνει τη θέση του ένας δικαστικός λειτουργός. Από πότε οι κυβερνήσεις και με ποια ακριβώς διαδικασία διώχνουν από τη θέση τους ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς επειδή διατάχτηκε κάποια πειθαρχική έρευνα σε βάρος τους;

Από πότε η Ν.Δ., που κραύγαζε για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όταν ακουγόταν η παραμικρή κριτική για εισαγγελείς που έβαζαν στο αρχείο π.χ. τα δισεκατομμύρια του σκανδάλου Βγενόπουλου, τώρα ζητάει εξηγήσεις γιατί δεν διώχνει η κυβέρνηση (!) την Ε. Τουλουπάκη;

Μάλλον θυμήθηκαν τις παλιές καλές πρακτικές τους εκεί στη Ν.Δ. και τώρα θέλουν να τις επαναφέρουν. Ξέχασαν το πώς αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη ενώ βούιζε ο τόπος για παρεμβάσεις στο έργο τους από την τότε κυβέρνηση.

Ξέχασαν στη Ν.Δ. ότι με 500 καυτές εκκρεμείς υποθέσεις οι ίδιοι αυτοί οικονομικοί εισαγγελείς αναγκάστηκαν να αρνηθούν την ανανέωση της θητείας τους αφού το 2013 τους αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητες και δόθηκαν με νέο νόμο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Κρίνουν συνεχώς εκεί στην Ν.Δ. εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών: Αληθεύει ή όχι ότι ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Νοβάρτις; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της;

Αληθεύει ή όχι ότι το πόρισμα των 3.000 σελίδων που παραδόθηκε στην κ. Παπασπύρου δεν έχει κανένα στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται εδώ και ενάμιση χρόνο;

Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Θέλει δεν θέλει η σκευωρία που έστησε για να συκοφαντήσει ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια».

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

20 − 9 =

Top