Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Ησυχία, παρακαλώ. Ο Σημίτης στενοχωριέται… (του Δημήτρη Χρήστου)

Ησυχία, παρακαλώ. Ο Σημίτης στενοχωριέται… (του Δημήτρη Χρήστου)

ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ επιτέλους ο Σημίτης δεν θέλατε; Ε, λοιπόν, μίλησε και είπε στον Γιώργο Αμυρά: «Στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι». Και απαράδεκτοι ήταν οι υπουργοί του, ο Άκης Τζοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου. Που σημαίνει ότι ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος και όλα τα άλλα παιδιά που τη σκαπούλαραν, ήταν παραδεκτοί!

ΟΤΑΝ όλοι φώναζαν ότι γίνεται χαμός και οργιάζει η κλεπτοκρατία επί πρωθυπουργίας του, αυτός καθάρισε με την περιβόητη δήλωση «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα».

ΑΥΤΟΣ απλά παρίστανε τον πρωθυπουργό, έχοντας εκχωρήσει μεγάλο μέρος της πολιτικής εξουσίας που του ανέθεσαν οι Έλληνες πολίτες στα διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα που τον προστάτευαν. Σε αυτούς που μετά ο διάδοχός του Κώστας Καραμανλής αποκάλεσε «νταβατζήδες».

ΑΥΤΟΣ όμως ήταν και είναι ο Κώστας Σημίτης. Όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες πίστεψαν τον μύθο της ισχυρής Ελλάδας και έχασαν τις αποταμιεύσεις τους στο χρηματιστήριο, δήλωσε απλά: «Ας πρόσεχαν»!

ΑΥΤΟΣ που επί θητείας του έγιναν οι μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις που απέφεραν στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ και, αντί να αποπληρώσει με τα έσοδα μέρος του χρέους της χώρας, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πήγε στο πελατειακό σύστημα για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του και στο όνομα του εκσυγχρονισμού, δεν εκσυγχρόνισε απολύτως τίποτα!

ΑΥΤΟΣ που ανέθεσε τα ολυμπιακά έργα χωρίς διαγωνισμούς στους αρεστούς επιχειρηματίες και εκτόξευσε το κόστος μόνο των αθλητικών εγκαταστάσεων στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ, με υπέρβαση από τον αρχικό προϋπολογισμό 60%! Ολυμπιακά έργα που τα περισσότερα σήμερα αραχνιάζουν, θλίβοντας τους περαστικούς που αντικρίζουν την ερήμωσή τους.

ΚΑΜΙΑ ευθιξία για τον κομματικό δανεισμό και τις μεθόδους που ακολουθούσε το κόμμα στο οποίο ήταν πρόεδρος. Καμιά ευθιξία που οι διάδοχοί τους και ειδικότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκρυβαν στοιχεία από τη λίστα Λαγκάρντ για τους μιζαδόρους «συντρόφους» και φίλους. Καμιά ευθιξία για το μέρος που του αναλογεί στη χρεοκοπία της χώρας και τη βίαιη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους των Ελλήνων.

ΚΑΜΙΑ ερμηνεία για την ταχύτατη εξαέρωση ενός κόμματος που από το σαράντα και κάτι τοις εκατό, συρρικνώθηκε στο 4,6% και δημιούργησε τον διεθνή όρο «πασοκοποίηση». Καμιά θλίψη για το κατάντημα του σκάφους που οδήγησε και σήμερα προσπαθεί να επιβιώσει αλλάζοντας κάθε τόσο όνομα. Αυτός απλά λυπάται! Αξιολύπητος πολιτικός νάνος…

δημοσιεύτηκε στην avgi.gr

Leave a Reply

thirteen − eight =

Top