Είστε εδώ

Ιστορική απόφαση που δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και εκθέτει τα υπουργικά τρολ: Καταδίκη της αμαρτωλής Frontex γιατί κάνει τα “στραβά μάτια” σε παραβιάσεις του κράτους δικαίου! Κ. Αρβανίτης: «Το ευρωκοινοβούλιο αρνείται την συγκάλυψη».

Χαστούκι για την αμαρτωλή Frontex αποτελεί η έγκριση με μεγάλη πλειοψηφία του καταδικαστικού ψηφίσματος για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Το τελικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 467 ψήφους υπέρ, 136 κατά, 15 αποχές, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη».

Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του: «Μεγάλη νίκη!: Τώρα η ολομέλεια του ΕΚ αρνήθηκε να δώσει απαλλαγή στην αμαρτωλή FRONTEX. Γιατί σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την καταπολέμηση της απάτης OLAF, έκανε «στραβά μάτια» σε παραβιάσεις του κράτους δικαίου. Το τελικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 467 υπέρ, 136 κατά, 15 αποχές».

Η συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ έγινε λίγες ημέρες μετά τη διαρροή στον Τύπου της έκθεσης της OLAF, που εντόπισε σημεία και τέρατα στη λειτουργία της Frontex. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της OLAF θεμελιώνει στέρεα τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το γεγονός ότι η Frontex παρότι γνώριζε πολύ καλά την ύπαρξή τους, «δεν διασφάλισε την απαραίτητη συνέχιση της διερεύνησης» και αντίθετα επισήμως επιμένει μέχρι και σήμερα να ισχυρίζεται ότι οι ενέργειές της στο Αιγαίο ήταν σύμφωνες με το νομικό πλαίσιο και τις ευθύνες της που πηγάζουν από τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για ακόμα μία φορά ψήφισε κατά της απαλλαγής για τη Frontex, έγραψε ο Κώστας Αρβανίτης στο Twitter. Μάλιστα στη ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, αιχμηρά ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο «αρνείται την συγκάλυψη».

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *