Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Ιστορίες στις ημέρες του κορονοϊού … (ή πως χάνεις έναν πελάτη όταν σου λέει “ευτυχώς έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη”)

Ιστορίες στις ημέρες του κορονοϊού … (ή πως χάνεις έναν πελάτη όταν σου λέει “ευτυχώς έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη”)

του Παναγιώτη Γεωργιάδη, Δικηγόρου Παρ΄ Αρείω Πάγω

“Πελάτης μου αφού τον ενημέρωσα τηλεφωνικά ότι η υπόθεση του θα αναβληθεί λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, κλείνοντας μου είπε :

“Τι κακό μας βρήκε κ. Γεωργιάδη ευτυχώς έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, φανταστείτε να ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση….”.

Πράγματι του απάντησα μπορώ να φανταστώ:

“Θα είχαμε τον Πολάκη υπουργό Υγείας να είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, αντί για τον εξαφανισμένο Κικίλια να ψάχνει να βρει, όπως φημολογείται κρεβάτι ΜΕΘ για την Φαίη Σκορδά.

Θα είχαμε άμεσες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όχι με 4μηνες συμβάσεις.

Θα είχε γίνει άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ αντί να διπλασιαστεί με ΠΝΠ η ημερήσια αποζημίωση στους κλινικάρχες από τα 800 στα 1600 ευρω για κάθε μία ΜΕΘ.

Θα είχε γίνει πολιτική επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών που έκλεισαν τα ιατρεία τους για να συστρατευθούν με τους συναδέλφους τους του δημοσίου στην μάχη κατά της πανδημίας.

Θα είχε επιβληθεί από την πρώτη στιγμή διατίμηση σε όλα τα στάδια της αγοράς, από την χονδρική έως την λιανική πώληση στα είδη αντισηπτικών, οινοπνεύματος και μέσων αυτοπροστασίας όπως χειρουργικές μάσκες και γάντια για να μην φθάσει η τιμή τους, οπως πχ για αντισηπτικό συσκευασίας 80 ml από 70 λεπτά στα 4 ή και 10 ευρώ σε μερικές περιπτώσεις.

Θα είχαν επιβληθεί αυστηροί έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη της κερδοσκοπίας αντί να βγαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης και να λέει ότι βρίσκει απόλυτα φυσιολογικές τις αυξήσεις λόγω του νόμου της προσφοράς και της ζήτησης.

Θα είχε εκδοθεί άμεσα ΠΝΠ που να απαγορεύει προσωρινά την όχληση των πολιτών από τις εισπρακτικές εταιρίες καθώς ανακύπτει μέγα ηθικό ζήτημα αντί να γίνονται απλές συστάσεις όπως τώρα.

Θα είχαν υποχρεωθεί οι τράπεζες να παγώσουν προσωρινά αλλά οριζόντια τις δόσεις των δανείων.

Θα είχε ανασταλεί προσωρινά απο την πρώτη στιγμή η λειτουργία των εκκλησιών για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πιστών και να ελεγχθεί ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού.

Όλα τα ανωτέρω θα είχαν γίνει διαφορετικά εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το μόνο που ίσως θα είχε γίνει με τον ίδιο τρόπο θα ήταν η αξιοποίηση του ικανότατου κ. Τσιόδρα καθώς συνεργαζόταν στενά και πριν με τον κ. Ξανθό και η απαγόρευση της κυκλοφορίας όπως έχουν συστήσει οι ειδικοί επιστήμονες.

Μόνο που σε αυτήν την περίπτωσή, όλα τα φιλικά προσκείμενα στην ΝΔ ΜΜΕ θα διατυμπάνιζαν καθημερινά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πραξικόπημα συγκρίνοντας μας με την Βενεζουέλα και η κα. Μαρέβα αντί για χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια, θα καλούσε σε αντίσταση και διαμαρτυρία….”.

Ο πελάτης μου απλά μου έκλεισε το τηλέφωνο, μάλλον δεν θα τον ξαναδώ…

Παναγιώτης Γεωργιάδης
Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω
Α. Συντονιστής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Θεσσαλονίκης ΄΄Θεσσαλονίκη Μαζί΄΄ ”

Πηγή: speedynews.gr

Leave a Reply

Top