Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ισπανική υποχώρηση … Μητσοτάκη μετα την κατακραυγή για το πρόστιμο των 500 ευρω! (vid)

Ισπανική υποχώρηση … Μητσοτάκη μετα την κατακραυγή για το πρόστιμο των 500 ευρω! (vid)

Πήρε πίσω ο Πρωθυπουργός την προκλητική αύξηση του προστίμου για την παραβίαση των μέτρων της πανδημίας, από τα 300 στα 500 ευρω, που είχε αναγγείλει στην πρωτολογία του το πρωί! Η κατακραυγή στα social media αλλά και η σύσσωμη αντίδραση της αντιπολίτευσης και όλων των πολιτικών αρχηγών, οδήγησαν σε άρον αρον αναδίπλωση τον Πρωθυπουργό. Ήταν μάλιστα τoσος ο πανικός του από την οργή που προκάλεσε, που ενω αρχικά είπε οτι θα διατηρησει το πρόστιμο στα 300 ευρω για μια εβδομάδα δοκιμαστικά, μετα ανέφερε ότι θα μείνει για 10 ημερες …

“Παραμενει το πρόστιμο στα 300 ευρω κ. Τσίπρα για να μην λέτε ότι έχουμε πατερναλιστική λογική …και εάν δούμε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα τοτε θα αναγκαστούμε να το αυξήσουμε” είπε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην ειρωνική προτροπή του Αλέξη Τσίπρα: “Κάντε το 534 ευρώ για να μην έχουν και ρέστα όσοι παίρνουν το επίδομα!”

«Δεν είναι ο σκοπός μας η καταστολή αλλά η συμμόρφωση», τόνισε ο πρωθυπουργού και έκανε λόγο για ορισμένους πολίτες που επέδειξαν προκλητικότατη συμπεριφορά. Όπως εξήγησε, τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αφορούν τον έναν, δεν είναι δηλαδή σαν την περίπτωση όπου κάποιος δεν φορά ζώνη στο αυτοκίνητο και θα υποστεί ο ίδιος τις συνέπειες. «Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να μην έχει κάτι για τον ίδιο άλλα τραγικές συνεπείς για τους συγγενείς του ή ανθρώπους που δεν γνωρίζει», είπε και προσέθεσε ότι σε μια κίνηση να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε τη συμμόρφωση με γνώμονα τη λογική και όχι το φόβο του πρόστιμου θα παραμείνει προσωρινά στα 300 ευρώ.

.

Leave a Reply

five × one =

Top