Είστε εδώ

Ισπανία: Ο Ιγκλέσιας μεγάλος νικητής σε ένα ντιμπέιτ με … ελληνικό άρωμα!!!

Όπως ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η συνάδελφος, ανταποκριτής της Δημόσιας Τηλεόρασης στη Μαδρίτη, Δώρα Μακρή, νικητής του χθεσινοβραδινού ιστορικού ( πρώτου και μοναδικού ) debate των 4 πολιτικών αρχηγών στην Ισπανική τηλεόραση, ανέδειξε ως μεγάλο νικητή τον Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos, ( ήταν άλλωστε και το φαβορί λόγω της γνωστής ευφράδειας αλλά και της μεγάλης ικανότητας πολιτικής σκέψης που διαθέτει ), αλλά είχε και … έντονο “άρωμα ελληνικό”! Αυτό γιατί τόσο ο Ριβιέρα ( Ποτάμι – Θιουδαντανος ) κυρίως, όσο κι ο Ραχόι ( Λαικό κόμμα-Σαμαράς ), ανέφεραν πολλές φορές την Ελλάδα, αποφεύγοντας να κάνουν χρήση της Βενεζουέλας, στην προσπάθεια να προβοκάρουν τον Ιγκλέσιας. Ως προς τις κάλπες στις 26 Ιουνίου, εκτιμά ότι την απόλυτη πλειοψηφία δεν θα την έχει κανείς και κατά συνέπεια τότε θα τελειώσουν τα ψέμματα του προηγούμενου 6μηνου και θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συμμαχίας.
Γράφει σχετικά η Δώρα Μακρή:
“Σφυγμομέτρηση του κοινού στο κανάλι La Sexta δείχνει ότι το ντιμπέιτ το κέρδισε ο Ιγκλέσιας με 28,9 , ακολουθεί ο Ραχόι με 21,8 , ο Σάντσεθ με 18,0 και ο Ριβέρα με 17,8.
Το ντιμπέιτ είχε ενδιαφέρον καταρχήν για τη σύνθεσή του. Ηταν ιστορικό αφού πρώτη φορά 4 υποψήφιοι για την πρωθυπουργία έπαιρναν μέρος όλοι μαζί στο ένα και μοναδικό ντιμπέιτ της προεκλογικής καμπάνιας. Ο Ραχόι επιβίωσε των επιθέσεων. Η πιο κρίσιμη στιγμή ήταν η διαφθορά που διαλύει το κόμμα του αλλά περιέργως πως οι ψηφοφόροι του τον εμπιστεύονται. Ο Σάντσεθ μάλλον άχρωμος και άγευστος δεν είχε κάποια στιγμή κορυφαία. Ο Ριβέρα δεν σταμάτησε λεπτό να επιτίθεται σε όλους προβάλλοντας με τόσο αντιπαθητικό τρόπο το ” εγώ” του που μάλλον κούρασε. Ηταν αυτός που ανέφερε την Ελλάδα συνεχώς ( άφησε τη Βενεζουέλα προς στιγμήν) προσπαθώντας να χτυπήσει τον Ιγκλέσιας. Ο Ραχόι επίσης το έκανε αλλά όχι τόσο έντονα όσο ο Ριβέρα. Ο Ιγκλέσιας πάντα κερδίζει τα ντιμπέιτς διότι βρίσκεται στο στοιχείο του. Η ευφράδειά του και η διανοητική υπεροχή του έναντι των υπολοίπων είναι αδιαμφισβήτητη. Επίσης διαθέτει ευφράδεια όσο κανένας άλλος αντίπαλός του. Στις αιχμές για την Ελλάδα, που στην ουσία είχαν στόχο τον ίδιο απέφυγε να απαντήσει και καλά έκανε διότι δεν ήταν της παρούσης. Το όλο πρόβλημα του ντιμπέιτ ήταν το στήσιμό του και οι χρόνοι που στην ουσία περιόρισαν τον αυθορμητισμό των συμμετεχόντων και έμοιαζε ότι απλώς ο καθένας παρουσίαζε τις θέσεις του αλλά δεν υπήρχε μεταξύ τους συζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *