Είστε εδώ

Ισχυρό μήνυμα Κασσελάκη στην «Εφ.Συν.» για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε δυνατά και καθαρά: Εξουσιοδοτήθηκα να προχωρήσω στη δομική διεύρυνση για μία μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία»

Η επόμενη μέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι μια μέρα ελπίδας και δράσης, τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης με δήλωση που πραγματοποίησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης «το συνέδριο έδωσε μια σαφή εντολή μετασχηματισμού του κόμματος», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρειάζεται «ένα δυνατό κόμμα, το κόμμα των μελών, με νέες διαδικασίες, με νέους τρόπους οργάνωσης· ένα κόμμα μακριά και πέρα από παιχνίδια συσχετισμών και ισορροπιών».

«Είμαστε κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι. Είμαστε αριστεροί και είμαστε αληθινοί»

Εκτιμά ότι εξουσιοδοτήθηκε με ισχυρή εντολή να προχωρήσει «στην αναγκαία δομική διεύρυνση για μία μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία, η οποία θα κερδίσει τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Παράλληλα επιχειρεί μέσω της δήλωσης να δώσει τον τόνο για τις ευρωεκλογές. «Σ’ αυτήν την Ευρώπη θα δώσουμε την επόμενη μεγάλη εκλογική μάχη: για να κερδίσουμε το μυαλό και την ψυχή της προοδευτικής Ευρώπης, που βαλτώνει στα αδιέξοδα της Δεξιάς και κινδυνεύει από τις πλάνες της Ακροδεξιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε δυνατά και καθαρά. Χρέος μας, πλέον, είναι να οργανώσουμε την πολιτική αντεπίθεση του κόμματός μας· την προοδευτική αντεπίθεση. Θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών με όλες μας τις δυνάμεις. Πυξίδα μας, οι προσδοκίες των χιλιάδων μελών μας. Οδικός μας χάρτης, οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Επιδιώκουμε τη στήριξη μιας κοινωνικής πλειοψηφίας, της οποίας η ζωή χειροτερεύει διαρκώς από κάθε γκρίζα απόχρωση της δεξιάς πολιτικής. Δεν είμαστε εδώ ούτε για να μιλάμε ανέξοδα, ούτε για να ξοδεύουμε πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Είμαστε εδώ για να προκόψει ο τόπος και οι άνθρωποί του, για να φτιάξουμε ένα όμορφο παρόν και να προετοιμάσουμε ένα μέλλον με νόημα για τους νέους μας. Κοιτάμε μπροστά για ανασυγκροτήσουμε μια πληγωμένη πατρίδα. Και κοιτάμε προσεχτικά για να βρούμε το βήμα μας μέσα σε μια Ευρώπη που σταμάτησε εδώ και καιρό να λογοδοτεί στους πολίτες της και να τους λογαριάζει. Σ’ αυτήν την Ευρώπη θα δώσουμε την επόμενη μεγάλη εκλογική μάχη: για να κερδίσουμε το μυαλό και την ψυχή της προοδευτικής Ευρώπης, που βαλτώνει στα αδιέξοδα της Δεξιάς και κινδυνεύει από τις πλάνες της Ακροδεξιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η ισχυρότερη αριστερή και προοδευτική δύναμη στην Ευρώπη, θα σταθεί ανάχωμα απέναντι στη Δεξιά και την Ακροδεξιά που πάνε χέρι χέρι. Το κόμμα μας αναλαμβάνει τις ευθύνες εκείνες που είναι αυτονόητες για την ιστορία της ελληνικής Αριστεράς και όλων των προοδευτικών δυνάμεων.

Η επόμενη μέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι μια μέρα ελπίδας και δράσης. Το Συνέδριο έδωσε μια σαφή εντολή μετασχηματισμού του κόμματος. Χρειαζόμαστε ένα δυνατό κόμμα, το κόμμα των μελών, με νέες διαδικασίες, με νέους τρόπους οργάνωσης· ένα κόμμα μακριά και πέρα από παιχνίδια συσχετισμών και ισορροπιών. Με ισχυρή εντολή με εξουσιοδότησαν να προχωρήσω στην αναγκαία δομική διεύρυνση για μία μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία, η οποία θα κερδίσει τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν κοιτάμε πίσω. Όλες μας οι δυνάμεις συστρατεύονται, οργανώνονται και διατάσσονται, προκειμένου να πετύχουν τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα. Έχουμε θέσεις με σαφή κοινωνική αναφορά. Έχουμε ανοιχτούς διαύλους με την κοινωνία. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το καλό της χώρας μας, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την προκοπή του λαού μας. Είμαστε κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι. Είμαστε αριστεροί και είμαστε αληθινοί».

4 σχόλια στο “Ισχυρό μήνυμα Κασσελάκη στην «Εφ.Συν.» για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε δυνατά και καθαρά: Εξουσιοδοτήθηκα να προχωρήσω στη δομική διεύρυνση για μία μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία»

  1. Όλοι μαζί. Με τον ΠΡΌΕΔΡΟ πρωτεργάτη κοιτάμε μπροστά. Θα πετύχουμε. Ένας είναι ο στόχος. Η βοήθεια των αδυνάτων.

  2. Ο δημοσιογράφος οφείλει νά είναι αμερόληπτος τουλάχιστον δημόσια. Σήμερα πείστηκα ότι καλά έκανα πού σταμάτησα νά αγοράζω τήν εφημερίδα τών συντακτών καί νά διαβάζω τό σάιτ της. Μέ έπεισε ο δημοσιογράφος της Δ.Τερζής στόν Χαρίτο στό κόντρα. Όξος καί χολή έβγαινε από τό στόμα του γιά τόν Κασσελάκη όπως τό τελευταίο φανατισμένο τρόλ. Ίχνος από δημοσιογραφική δεοντολογία.Είναι σίγουρα δημοσιογράφος ο κύριος;

  3. Η στάση του κάθε εντύπου φαίνεται ξεκάθαρα από το πρωί και έχετε δικιο . Λίγα είναι τα αντικειμενικά έντυπα ηλεκτρονικά η μη .Επειδή όμως δεν υπάρχει τελειότητα ενημέρωσης ούτε καν που λέμε ορθή, αλλά η κατευθυνόμενη για ορισμένα μέσα, το βασικότερο είναι να κρατούν έστω μια μικρή διαφορά από ότι θέλουν να περάσουν ,όχι να κρατούν σημαία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *