Είστε εδώ
Home > FAQ news > Εισαγγελική έρευνα για τα #fake_news της χολέρας – “Η ΠΟΕΔΗΝ χάνει εξουσία και κάνει χυδαίες επιθέσεις” λέει ο Ξανθός

Εισαγγελική έρευνα για τα #fake_news της χολέρας – “Η ΠΟΕΔΗΝ χάνει εξουσία και κάνει χυδαίες επιθέσεις” λέει ο Ξανθός

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την είδηση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα σχετικά με υποτιθέμενο κρούσμα χολέρας σε υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα», διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα είχε αφορμή έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διαψεύδει το περιστατικό. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να ερευνηθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ξανθός: “Χάνει εξουσία η ΠΟΕΔΗΝ και κάνει χυδαίες επιθέσεις”
«Η δημόσια υγεία, η προστασία των πολιτών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για συνδικαλιστική και πολιτική αντιπαράθεση” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για εμφάνιση χολέρας στο νοσοκομείο ‘Έλενα’.

“Η ΠΟΕΔΗΝ χάνει εξουσία και κάνει χυδαίες επιθέσεις” είπε και πρόσθεσε ότι “προσβάλει το προσωπικό στο χώρο της υγείας”. «Άλλο κριτική για ολιγωρία ή λάθη της κυβέρνησης και άλλο η γενικότερη απαξίωση και τα ευφάνταστα σενάρια” σημείωσε.

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε πως όλοι γνωρίζουν ότι ήταν πηγή σκανδάλων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει ευθύνες, αλλά συγχρόνως θα το καταργήσει και στη θέση του θα δημιουργηθεί ένας νέος φορέας, που θα παίζει ουσιαστικό ρόλο στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Αναφερόμενος στην φαρμακευτική κάνναβη, είπε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Δικαιοσύνης, έλυσαν το θέμα και πλέον σκευάσματα που περιέχουν κάνναβη μπορούν να είναι στο φαρμακείο.

Πρόσθεσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ήδη σε χρήση στα φαρμακεία, ενώ θα δίνονται με συνταγή γιατρού για διάφορες παθήσεις και μέσα από το κρατικό μονοπώλιο.

Τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, ωστόσο, σημείωσε ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες, μπορούν να απευθυνθούν στον ΕΟΦ.

Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για χολέρα
«Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Πρέπει να είναι ένα δονάκιο που βρίσκεται στα νερά το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το δονάκιο της χολέρας» δήλωσε ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ειδικός Σύμβουλος του ΚΕΕΛ (Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων) και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), Σωτήρης Τσιόδρας συμπληρώνοντας ότι «το θέμα διερευνάται σε βάθος γιατί ακόμα και η υποψία πρέπει να διερευνηθεί».

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων των εξετάσεων του δείγματος για χολέρα και μετά από ένα «τρομοκρατικό» ρεπορτάζ που προηγήθηκε στο ΣΚΑΪ,  ακολούθησε η ιδιαίτερα καθησυχαστική δήλωση του κ. Τσιόρδα, ο οποίος είπε  ότι, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, δεν επιβεβαίωνεται ότι υπάρχει δονάκιο χολέρας και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.

Συγκεκριμένα είπε ότι:«υπήρξε υπερεκτίμηση υπάρχουν 80 είδη δονακίων τα περισσότερα ζουν στα νερά και δεν είναι παθογόνα για τον άνθρωπο» και συμπλήρωσε ότι «δεν ανησυχούμε θεωρούμε ότι η πιθανότητα είναι μηδαμινή να υπάρχει τέτοιοι δονάκιο. Δεν θα τεκμηριωθεί και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι αρνητικά για τον έλεγχο αυτό».

«Επειδή υπάρχει σωρεία ανθρώπων στα δημόσια νοσοκομεία οφείλουμε να τηρούμε όλα τα μέτρα πρόληψης λοιμώξεων και υγιεινής», πρόσθεσε, ενώ όταν ο δημοσιογράφος πέταξε την μπάλα στις εικόνες που παρουσιάζονται για την κατάσταση του νοσοκομείουν ο κ. Τσιόρδας απάντησε ότι: “Τα νοσοκομεία καταγράφουν τα προβλήματα και ειδικά το Έλενα διαθέτει και επόπτη δημόσιας υγείας” ενώ διαβεβαίωσε για την άμεση αντίδραση των υπεύθυνων φορέων.

Πηγή: left.gr, koutipandoras.gr 

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top