Είστε εδώ

Ηλιόπουλος: Χρωστάει απαντήσεις ο αποτυχημένος ΚΥΠατζής Κυριάκος Μητσοτάκης-Το όνομά του έχει συνδεθεί με υποκλοπές και ακρίβεια (vid)

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή την χθεσινή του «αφωνία» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 86η ΔΕΘ, για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε αποτυχημένο ΚΥΠατζή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «καθώς τον πήραν χαμπάρι» και υπογράμμισε ότι περιμένουμε κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός «να διευκρινίσει εάν το επιχειρησιακό λάθος ήταν ότι το έκανε ή ότι τον έπιασαν».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας κοινός παρακρατικός μηχανισμός που συντονίζει ΕΥΠ και Predator για να παρακολουθεί ενοχλητικούς δημοσιογράφους και πολιτικούς του αντιπάλους.

Ερωτηθείς για το ύψος των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε: «Το ερώτημα είναι πολύ απλό: από ποιον παίρνουν και σε ποιον τα δίνουν. Τα παίρνουν από τους πολίτες -μόνο στο επτάμηνο ο προϋπολογισμός έχει 5 δισ. ευρώ επάνω έσοδα, και από αυτά τα 2,4 δισ. ευρώ είναι ΦΠΑ! Αυτή η υπερφορολόγηση συμβαίνει σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού και σημαίνει ότι κυβέρνηση συνειδητά συντονίζει τη λεηλασία της κοινωνίας. Κλέβει 10 και επιστρέφει μόλις το ένα στην κοινωνία».

Πώς θα βγει ο χειμώνας
«Το βασικό άγχος των πολιτών είναι το ενεργειακό και το πώς θα βγει ο χειμώνας», είπε και συνέχισε: «Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα. Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις σε σχέση με όλη την Ευρώπη και την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση για τα νοικοκυριά. Ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι στο 60% ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ είναι στο 39%. Μια σειρά από χώρες κάνουν ότι μπορούν μέσα σε αυτή την κατάσταση για να αποκτήσουν δημόσια εργαλεία διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης, ενώ στην Ελλάδα ιδιωτικοποιούμε την ΔΕΗ, ιδιωτικοποιούμε τα δίκτυα φυσικού αερίου, ιδιωτικοποιούμε τα πάντα. Γι’ αυτό το λόγο καταγράφουμε διαρκώς αρνητικές πρωτιές. Η ακρίβεια που αντιμετωπίζουμε είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη. Και παρά τα όσα ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός βρίσκεται πολύ κάτω από τον πήχη που έχει θέσει η κοινωνία και οι πολίτες».

Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε πως «το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό που έκαναν η Ισπανία και η Πορτογαλία: αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου και πλαφόν στη χονδρική». Ακόμη κατήγγειλε το γεγονός ότι «αντιμετωπίζουμε την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μειωθεί ο ΕΦΚ σε φυσικό αέριο και καύσιμα και την άρνηση να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής». «Και δεν έχει γίνει και τίποτα για την φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια. Γι’ αυτό λέμε ότι το ζήτημα είναι από ποιον τα παίρνει η κυβέρνηση και σε ποιον τα δίνει. Και αυτή είναι και η βασική στρατηγική μας διαφορά», είπε.

Με πληροφορίες από documentonews.gr και avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *