Είστε εδώ

Ίδιες απώλειες για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

Δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσίασε το Mega την Πέμπτη (26/10), με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφουν ίδιες απώλειες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ είναι στο 38% με μια υποχώρηση 2,6% από τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ με μια υποχώρηση 2,6% στο 15,2%, το ΠΑΣΟΚ με μια άνοδο 1,6% στο 13,4% και το ΚΚΕ με μια άνοδο 2,5% στο 10.2%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30%, από 41,1% που συγκέντρωσε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υποχωρεί, με 12% ενώ τον Σεπτέμβριο είχε 13.7%, ενώ ενισχύονται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και υποχωρούν οι υπόλοιποι σχηματισμοί.

Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός:

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μέσα στην κοινωνία εξακολουθεί να υπάρχει ένα κλίμα δυσαρέσκειας. Το 60% των ερωτώμενων υποστηρίζει ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 34% προς τη σωστή, ένα κλίμα ελαφρά θετικότερο από ό,τι τον Σεπτέμβριο, στην προηγούμενη έρευνα της Metron Analysis, όταν ήταν 62%-32% αντίστοιχα.

Η οικονομία ανησυχεί περισσότερα από όλα τους πολίτες. Στην ερώτηση ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα το 39% απαντάει η οικονομία (36% τον Σεπτέμβριο) και 24% η ακρίβεια (23% το Σεπτέμβριο).

Αντιθέτως, όλα τα άλλα προβλήματα έχουν πολύ χαμηλότερο ποσοστό.

 

Με πληροφορίες από ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *