Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ηχηρό “χαστούκι” στη ΝΔ: Καταδικάζει την κάλυψη στο Νίκο Γεωργιάδη το 94% των ψηφοφόρων της (σε γκάλοπ για το tvxs)- Μόλις το 4% συμφωνεί με Κυριάκο-Αυγενάκη ότι είναι “προσωπική υπόθεση”…

Ηχηρό “χαστούκι” στη ΝΔ: Καταδικάζει την κάλυψη στο Νίκο Γεωργιάδη το 94% των ψηφοφόρων της (σε γκάλοπ για το tvxs)- Μόλις το 4% συμφωνεί με Κυριάκο-Αυγενάκη ότι είναι “προσωπική υπόθεση”…

Κόλαφος για τη ΝΔ η άποψη των πολιτών στο θέμα της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη καθώς το 93% θεωρεί ότι όσοι βαρύνονται με καταδίκες όπως η ασέλγεια θα πρέπει να αποσύρονται οριστικά από την πολιτική δράση και μόλις το 5% συμφωνεί με τη Ν.Δ. που έκανε λόγο για “προσωπικό ζήτημα”.

Το 93% πιστεύουν ότι πρόσωπα που βαρύνονται με καταδίκες, όπως για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, θα πρέπει να αποσύρονται οριστικά από την πολιτική δράση σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Μάλιστα με την άποψη αυτή συμφωνεί το 92% όσων ψηφίζουν ΝΔ.

Μόλις το 5% συμφωνεί με τη ΝΔ που έκανε λόγο για «προσωπικό ζήτημα» του Ν. Γεωργιάδη.

Επίσης το 92% των πολιτών πιστεύει ότι τα κόμματα θα πρέπει να καταδικάζουν ρητά και κατηγορηματικά αυτά τα στελέχη, ενώ την ίδια άποψη για το θέμα έχει το 94% όσων ψηφίζουν ΝΔ.

Αναφορικά με το σκάνδαλο της Novartis το 66% των πολιτών πιστεύει ότι στην υπόθεση Novartis εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, ενώ μόλις το 16% συμφωνεί με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ πως αποτελεί «σκευωρία».

Και σε αυτή την περίπτωση, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (44% της ΝΔ και 47% του ΚΙΝΑΛ) διαφωνούν με το αφήγημα των ηγεσιών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη των πολιτών σχετικά με το αν θα υπάρξει τελικά τιμωρία των εμπλεκόμενων πολιτικών. Συγκεκριμένα η πλειονότητα, σε ποσοστό 69%, δηλώνει πως δεν πιστεύει ότι θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί που εμπλέκονται, έναντι 23% που απαντάει πως θα υπάρξει τιμωρία τους για το σκάνδαλο. Μάλιστα η αντίληψη περί ατιμωρησίας φαίνεται να κυριαρχεί στους ψηφοφόρους και των τριών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ), σε ποσοστά από 60% έως 70%.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση στο tvxs.gr

Leave a Reply

Top