Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ηχηρό “άδεισμα” σε Μητσοτάκη και από τη ΔΑΚΕ! “Νοσηρή” και “απάνθρωπη” η πρόταση για 7ήμερη εργασία – “Πρέπει να επαναθεσμοθετηθεί η 13η σύνταξη”

Ηχηρό “άδεισμα” σε Μητσοτάκη και από τη ΔΑΚΕ! “Νοσηρή” και “απάνθρωπη” η πρόταση για 7ήμερη εργασία – “Πρέπει να επαναθεσμοθετηθεί η 13η σύνταξη”

Η ΔΑΚΕ αδειάζει μεγαλοπρεπώς τον Κυρ. Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία, ενώ ζητεί θεσμοθέτηση εδώ και τώρα της 13ης σύνταξης!

Συγκεκριμένα, η νεοδημοκρατική παράταξη στα συνδικάτα σημειώνει δηκτικά ότι η επταήμερη λειτουργία μιας επιχείρησης δεν μπορεί να ισοδυναμεί με επταήμερη εργασία, υπογραμμίζοντας ότι όχι μόνο μια τέτοια πρόταση υπονομεύει το πενθήμερο, αλλά είναι «απάνθρωπη και νοσηρή», αναφερόμενη προφανώς σε όσους την προτείνουν!

“Η επταήμερη λειτουργία μιας επιχείρησης σε ετήσια βάση, επιτρεπτή όχι γενικώς αλλά υπό συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις, δεν ισοδυναμεί, και δεν είναι ανεκτό να ισοδυναμεί, με επταήμερη εργασία. Δεν είναι ανεκτό να υπονομεύει το πενθήμερο. Οτιδήποτε άλλο, ακόμη και ως σκέψη, είναι νοσηρό και ειδεχθές, απάνθρωπο και αντιπαραγωγικό λόγω επαγγελματικής εξουθένωσης, ενώ μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας».

“Σήμερα, με την εκτεταμένη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, φαινόμενα εντατικοποίησης της δουλειάς (6 ή 7 ημέρες χωρίς ρεπό και καταβολή υπερωρίας), καταχρηστικά ευέλικτα ωράρια που «απλώνουν» το ωράριο σε όλη την εβδομάδα, παραβιάσεις στον χρόνο, δυστυχώς έχουν γενικευτεί και πρέπει να αποκρουστούν» αναφέρει η ΔΑΚΕ, απαντώντας ουσιαστικά στον Κυρ. Μητσοτάκη και στον εργασιακό Μεσαίωνα που προετοιμάζει.

Ναι στη θεσμοθέτηση 13ης σύνταξης!

Ακόμα μεγαλύτερη και πιο ξεκάθαρη είναι η διαφορετική προσέγγιση της ΔΑΚΕ σε σχέση με τη θέση Μητσοτάκη ότι η 13η σύνταξη είναι «λαϊκισμός» που δεν μπορεί να συντηρηθεί με τις σημερινές αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Κατά τη συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ., «η 13η σύνταξη είναι πτυχή της κοινωνικής ασφάλισης και ως τέτοια πρέπει να επαναθεσμοθετηθεί. Δεν είναι ποσοστιαίο ή προνοιακό επίδομα, ούτε διασφαλίζεται η απρόσκοπτη καταβολή της ως επιδόματος».

Τέλος, η ΔΑΚΕ τάσσεται κατά της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, δηλαδή της πάγιας και με κάθε τρόπο διατυπωμένης θέσης του Μητσοτάκη, ο οποίος προανήγγειλε και τη διάλυση της δημόσιας Υγείας.

Πηγή: avgi.gr

One thought on “Ηχηρό “άδεισμα” σε Μητσοτάκη και από τη ΔΑΚΕ! “Νοσηρή” και “απάνθρωπη” η πρόταση για 7ήμερη εργασία – “Πρέπει να επαναθεσμοθετηθεί η 13η σύνταξη”

  1. Ποιά επταήμερη εργασία, μέχρι να αναλάβει πρωθυπουργός θα είναι ξεπερασμένη. Θα το πάει σε 8ήμερη εργασία, πως, μα είναι απλό, θα μεγαλώσει την εβδομάδα σε 8 ημέρες με την καθιέρωση της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ PLUS.

Leave a Reply

Top