Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Ηχηρό μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για Φύσσα: «Όσο ο φασισμός επιχειρεί να εμφανιστεί με άλλο μανδύα και σε άλλα κόμματα, ο αγώνας για μια κοινωνία δημοκρατίας παραμένει πάντα επίκαιρος»

Ηχηρό μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για Φύσσα: «Όσο ο φασισμός επιχειρεί να εμφανιστεί με άλλο μανδύα και σε άλλα κόμματα, ο αγώνας για μια κοινωνία δημοκρατίας παραμένει πάντα επίκαιρος»

«Οι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος και η εμβληματική παρουσία της Μάγδας Φύσσα αποτελούν οδηγό για τους αγώνες του μέλλοντος», τονίζει με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με ανακοίνωση για τα 8 χρόνια δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «καρφώνει» «άλλα κόμματα» που κάτω από τον κοινοβουλευτικό μανδύα προσπαθούν να εμφανίσουν τον φασισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ως «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

Όσο συμβαίνει αυτό, τόσο «ο αγώνας για μια κοινωνία δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης παραμένει πάντα επίκαιρος», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς.

«Οκτώ χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε. Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που με τη θυσία του άνοιξε το δρόμο για την καταδίκη των νεοναζί. Και στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε όσους αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να σταλούν οριστικά η ιδεολογία του μίσους και όσοι την εκπροσωπούν εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας», επισημαίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Οι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος και η εμβληματική παρουσία της Μάγδας Φύσσα όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν στην ιστορική καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης και αποτελούν οδηγό για τους αγώνες του μέλλοντος.

Όσο ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία επιχειρούν να εμφανιστούν με άλλο μανδύα και σε άλλα κόμματα ως “σοβαρή Χρυσή Αυγή”, ο αγώνας για μια κοινωνία δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης παραμένει πάντα επίκαιρος.

Οκτώ χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε. Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που με τη θυσία του άνοιξε το δρόμο για την καταδίκη των νεοναζί. Και στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε όσους αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να σταλούν οριστικά η ιδεολογία του μίσους και όσοι την εκπροσωπούν εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Leave a Reply

eleven − 7 =

Top