Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ηχηρή απάντηση Ξανθού: “Δεν έχουμε επιδημία ανεμβολίαστων! Είναι επιδημιολογικά λάθος γιατί και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό”

Ηχηρή απάντηση Ξανθού: “Δεν έχουμε επιδημία ανεμβολίαστων! Είναι επιδημιολογικά λάθος γιατί και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό”

Είναι επιδημιολογικά λάθος να λέμε πως έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων, γιατί και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τη νόσο. Η κοινωνία για να πειστεί θέλει ασφάλεια κι αξιοπιστία. Και η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπνεύσει προς αυτή την κατεύθυνση». Αθλιότητα η μετάθεση ευθυνών που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν ζορίζεται

Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Όπως διευκρίνισε η ιδέα πως θα σφίγγουμε τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους, δεν έχει αποδώσει.

Τόνισε ακόμα ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης δεν δίνουν το σήμα πως υπάρχει μια σθεναρή διαχείριση της κατάστασης, καθώς «παρατείνεται το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία».

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως «στις κρίσιμες αυτές στιγμές χρειάζεται ένα συνολικό restart σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης της πανδημίας. Ακριβώς επάνω σε αυτό εδράζεται η πρότασή μας για υπουργό κοινής αποδοχής και μιας επιστημονικής ομάδας κοινής αποδοχής».

Για τους εμβολιασμούς

Ο πρώην υπουργός Υγείας, τόνισε πως «το να κάνει η κυβέρνηση μετάθεση ευθυνών όταν ζορίζεται και να επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση ισχυριζόμενη πως κάνει υγειονομικό σαμποτάζ, είναι τουλάχιστον αθλιότητα. Ειδικά τώρα σε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να υπάρξει ένα σοβαρό, αξιόπιστο restart στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Πόνταραν στη δεξαμενή των προθύμων να εμβολιαστούν, κι αυτό ήταν λάθος γιατί αυτή η δεξαμενή εξαντλήθηκε γρήγορα.

Εντοπίσαμε το πρόβλημα από το καλοκαίρι, αλλά δεν μπήκαν στη διαδικασία να αναλύσουν τους λόγους που κάποιοι συμπολίτες μας δεν εμβολιάζονται. Εκεί θα έπρεπε να γίνει μια στοχευμένη παρέμβαση πειθούς από την κυβέρνηση, αλλά δεν έγινε αυτή η προσπάθεια. Δεν αξιοποίησαν τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Η ιδέα πως θα σφίγγουμε τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστων δεν έχει αποδώσει.

Είναι επιδημιολογικά λάθος να λέμε πως έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων, γιατί και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τη νόσο. Η κοινωνία για να πειστεί θέλει ασφάλεια κι αξιοπιστία. Και η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπνεύσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό «έχουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με αυτό το κομμάτι των εργαζομένων του ΕΣΥ, το οποίο για τους λάθος λόγους εξακολουθεί να μην είναι εμβολιασμένο.

Είναι ηθική και επαγγελματική υποχρέωση να εμβολιαστούν. Από εκεί και πέρα αυτό που έχει γίνει με τον νόμο που ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου θέτοντας σε αργία 6.500 εργαζόμενους του ΕΣΥ, στερώντας τους από τα νοσοκομεία μας επάνω στην έξαρση της πανδημίας, και τους έχει καταδικάσει στην ανέχεια, είναι κοινωνική αγριότητα.

Πρέπει τώρα να επιστρέψουν στη δουλειά τους με αυξημένο πλαίσιο ασφάλειας, με διαρκείς ελέγχους μέσω των τεστ. Χρειαζόμαστε και τον τελευταίο εργαζόμενο – λείπουν ειδικότητες αιχμής στο σημείο που βρισκόμαστε. Ήταν ένα άδικο, μη αναλογικό μέτρο αυτό, αλλά η κυβέρνηση επιμένει θεωρώντας πως ασκεί πολιτική πυγμής» τόνισε ο βουλευτής.

Για υπουργό κοινής αποδοχής

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε μεταξύ άλλων πως «στις κρίσιμες αυτές στιγμές χρειάζεται ένα συνολικό restart σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης της πανδημίας. Ακριβώς επάνω σε αυτό εδράζεται η πρότασή μας για υπουργό κοινής αποδοχής και μιας επιστημονικής ομάδας κοινής αποδοχής».

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

nineteen − 12 =

Top