Είστε εδώ
Home > FAQ news > ΝΔ σε … “νευρική κρίση”! Εθισμένοι στο τζάμπα οι καναλάρχες, “εξαρτημένη” από συμφέροντα η ΝΔ…

ΝΔ σε … “νευρική κρίση”! Εθισμένοι στο τζάμπα οι καναλάρχες, “εξαρτημένη” από συμφέροντα η ΝΔ…

Η ΝΔ ξέχασε ότι τον Αύγουστο υπερψήφισε 8 (οκτώ) … άρθρα του νόμου, βάσει του οποίου το ΕΣΡ ( που επίσης έχει την εμπιστοσύνη της ΝΔ ) προχωρά την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και … εναντίον της οποίας προσεφυγαν εκ νέου χθες οι καναλάρχες στο ΣτΕ, εντασσόμενοι πλέον και φανερά στο κίνημα “Δεν Πληρώνω” για τις τηλεοπτικές άδειες! Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει το “οξύμωρο” της στάσης του κόμματος της Αντιπολίτευσης, αλλά και τον “καιροσκοπισμό” και την πολιτικό “αμοραλισμό” των αποφάσεών της !!!

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες:

Η προσφυγή των καναλαρχών εναντίον της ομόφωνης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αποδεικνύει τον εθισμό τους στο τζάμπα και την ασυδοσία.

Η στάση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών δεν μας εκπλήσσει.

Ούτε βεβαίως και η στάση της ΝΔ, η οποία φανερώνει πως το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη συμπεριφέρεται ως “βασιλικότερο του βασιλέως”. Γι’ αυτό και οι παλινωδίες της είναι συνεχείς: Η αρχική τοποθέτηση της ΝΔ έκανε λόγο για αντισυνταγματικό νόμο και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην προχωρήσει η αδειοδότηση με τον νόμο αυτό με επιστολή του προς το ΕΣΡ τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά τον περασμένο Αύγουστο ψήφισε στη Βουλή υπέρ 8 άρθρων του. Σήμερα, ο Β. Κικίλιας “ξέχασε” πως το ΕΣΡ έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στη διαδικασία του διαγωνισμού κι έκανε λόγο πάλι για αντισυνταγματικό νόμο…

Τελικά ποια είναι η θέση της ΝΔ; Επιθυμεί ή όχι την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών; Πρέπει να γίνει ή όχι διαγωνιστική διαδικασία; Τι πιστεύει ως προς το τίμημα των δημόσιων συχνοτήτων; Θα πρέπει να δοθεί δωρεάν ή οφείλουν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν προκειμένου να τις χρησιμοποιούν; Ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στα τηλεοπτικά κανάλια; Αναμένουμε από τον Κυρ. Μητσοτάκη τις σχετικές απαντήσεις.

Leave a Reply

Top