Είστε εδώ

Η Vogue ρίχνει “πόρτα” στα μοντέλα αλλά μόνο για ένα τεύχος

Κανένα μοντέλο παρά μόνο πραγματικές, κανονικές γυναίκες,ντυμένες φυσικά με την τελευταία λέξη της μόδας, φιγουράρουν στις σελίδες του τεύχους Νοεμβρίου της βρετανικής Vogue που κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τη διαφορετικότητα.
Η διευθύντρια της έκδοσης Αlexandra Shulman είπε ότι σκέφτηκε την ιδέα όταν άκουσε έναν στιλίστα να παλεύει, εις μάτην, να βρει δημιουργίες σχεδιαστών που θα ταίριαζαν σε γυναίκες με αναλογίες κανονικές, όχι ψιλόλιγνες αναλογίες μοντέλων.
“Moυ φάνηκε τουλάχιστον ενδιαφέρον να βγάλουμε ένα τεύχος με πιο πραγματικό ‘φίλτρο’ στις σελίδες του” σχολίασε η Shulman. H ίδια, εργαζόμενη στη βρετανική βίβλο της μόδας από το 1991, δήλωσε ότι οι γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το σωματότυπο ή το επάγγελμά τους “πρέπει να είναι σε θέση να απολαμβάνουν τις ιδιοτροπίες της μόδας με στιλ.”
Το διαδίκτυο εννοείται ότι διχάστηκε με την πρωτοβουλία της Shulman. Από τη μία υπήρξαν σχόλια προτρεπτικά για την προσπάθειά της να φέρει ένα θετικό παράδειγμα στα πρότυπα ομορφιάς που καθιερώνει η βιομηχανία της κομψότητας. Από την άλλη, πολλοί αμφισβήτησαν τη διαφοροποίηση μεταξύ “πραγματικών” γυναικών και μοντέλων και αναρωτιούνται πόσο ουσιαστική στο μήνυμα της είναι μια τέτοια έκδοση -ειδικά όταν γίνεται μια φορά και στο εξώφυλλο της φιγουράρει μια λαμπερή, όμορφη, που εύκολα θα μπορούσε να είναι μοντέλο αλλά είναι ηθοποιός από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Έμιλι Μπλαντ.
Στις εσωτερικές σελίδες του τεύχους θα φιλοξενηθούν συνεντεύξεις και πορτρέτα των Melanie Reid (δημοσιογράφος με τετραπληγία), Shumi Bose (αρχιτέκτονας και ιστορικός) και άλλες γυναίκες που δεν είναι γεννημένες για τη μόδα.
bethany-rutterΑπό την πλευρά της η fashion blogger Bethany Rutter του Αrched Εyebrow, μια γυναίκα με παραπάνω κιλά η ίδια, μίλησε στο CNN φανερά υποψιασμένη για την κίνηση της Vogue. Η Rutter δεν είναι σίγουρη για την ειλικρίνεια των προθέσεων της έκδοσης και διακρίνει την πιθανότητα ενός “πυροτεχνήματος” εντυπωσιασμού.
“Κάθε φορά που μια έκδοση βαφτίζεται ‘ειδική’ με βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα, μπορεί να λειτουργήσει εύκολα ως άλλοθι για το μέλλον. Η βρετανική Vogue μπορεί στο άμεσο μέλλον να ‘υπαναχωρήσει’ με επιχείρημα ότι έκανε κάτι τέτοιο, έκανε το χρέος της απέναντι στη διαφορετικότητα και τις plus size γυναίκες”.
Πηγή: cnn.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *