Είστε εδώ

Η Ρένα έχει ρεύμα …

Μπορεί να λοιδορήθηκε, να στοχοποιήθηκε από τα ΜΜΕ, να κυνηγήθηκε με δίκες όσο ίσως κανένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα απίστευτα άδικα, αλλά … δεν το έβαλε ποτε κάτω! Και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του προοδευτικού χώρου ευρύτερα, αυτό το αναγνωρίζει. Την αποφασιστικότητα την συντροφική ανιδιοτέλεια και την αστείρετη μαχητικότητα και αισιοδοξία της, την αντάμειψε με την ανάδειξή της με την Έφη Αχτσιόγλου στις 2 πρώτες θέσεις στις εκλογες για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ! Και συνεχίζει να την εκδηλώνει με κάθε ευκαιρία, σε κάθε επαφή  με το μέλος της ΠΓ αλλά και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν προκάλεσε εντύπωση ότι το βραδυ της Πέμπτης κατέκλυσε – μαζί και πολλά κορυφαία στελέχη και σύντροφοί της από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – τον χώρο στο Ζάππειο, στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου της “Κλιματική κρίση, κρίση ανισότητας, Κείμενα για τη Δημοκρατία και το Περιβάλλον”, τον πρόλογο του οποιου έχει γράψει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας!

Η ίδια η Ρένα Δούρου, συγκινημένη από την ανταπόκριση αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει:

“Πραγματικά νομίζω ότι δεν μένουν πολλά να ειπωθούν μετά από αυτές τις τρεις πλήρεις παρουσιάσεις της κας Κούβελα, του κου Γκίβαλου και του κου Χαραλαμπίδη που άγγιξαν πολλές από τις πτυχές της κλιματικής κρίσης, η οποία μας αφορά ως κρίση ανισότητας, κρίση Δημοκρατίας.

Τους ευχαριστώ λοιπόν θερμά και δημόσια για τις παρεμβάσεις τους εδώ σήμερα αλλά και στο βιβλίο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρόλογό του. Σε λίγες σελίδες συμπύκνωσε πολλά και σημαντικά.
Ευχαριστίες επίσης στην εφημερίδα Αυγή που φιλοξένησε τα περισσότερα από τα κείμενα του βιβλίου.
Ευχαριστίες στις εκδόσεις Ταξιδευτής και τον Κώστα Παπαδόπουλο για το ανακυκλωμένο χαρτί.
Και μία παρατήρηση. Μια ευχή, μάλλον.
Μακάρι αυτή η συλλογή άρθρων να μην μείνει στο ράφι.
Να γίνει ένα εργαλείο για δράση στα χέρια των γυναικών, στα χέρια των νέων.
Εκείνων ακριβώς που βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγώνα για το κλίμα, το περιβάλλον, την πράσινη επανάσταση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη.
Να γίνει εργαλείο για να δώσουμε απαντήσεις απέναντι ίσως στην πιο αντιπεριβαλλοντική κυβέρνηση που έχει περάσει από τον τόπο.
Ένα βιβλίο που, ειδικά σήμερα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, μας θυμίζει πόσο συνδέονται οι κρίσεις – ενεργειακή, επισιτιστική, κλιματική – και πόσο επιτακτικό είναι το αίτημα για ειρήνη και προστασία του περιβάλλοντος.
Και μας θυμίζει τέλος αυτό που λέει ο φιλόσοφος Μπρουνό Λατούρ αναλύοντας την κλιματική κρίση. Ότι για να την υπερβούμε, πρέπει να εφεύρουμε ξανά τα πάντα: την πολιτική, το δίκαιο και την επιστήμη ως τις πόλεις μας.
Μπορούμε λοιπόν να ξεκινήσουμε ταπεινά. Διαβάζοντας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.