Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Η Ρένα Δούρου βάζει τέλος σε άλλον ένα εγκαταλελειμμένο δημόσιο χώρο. Μετά το Πεδίο του Άρεως ήρθε η σειρά της περιοχής γύρω από το ΣΕΦ

Η Ρένα Δούρου βάζει τέλος σε άλλον ένα εγκαταλελειμμένο δημόσιο χώρο. Μετά το Πεδίο του Άρεως ήρθε η σειρά της περιοχής γύρω από το ΣΕΦ

Η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε τον υπό ανάπλαση περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και επέβλεψε την πρόοδο των εργασιών μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΦ Νίκου Λύτρα, μελών του Δ.Σ. καθώς και των Περιφερειακών Συμβούλων Γιώργου Αλεβιζόπουλου και Μαρίας Λαμπρίδου. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ με ΦΠΑ, για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών που θα κάνουν τον χώρο ασφαλή, λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους με τη συντήρηση και αποκατάσταση των δικτύων άρδευσης και πυρόσβεσης, τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού καθώς και την κατασκευή δύο γηπέδων αντισφαίρισης. Αλλά και η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ, έργο προϋπολογισμού 724.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Η Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε πως ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ μπαίνει σε μια νέα εποχή με την αναβάθμιση και την ανάπλαση των 370 στρεμμάτων του, τονίζοντας πως η σημερινή διοίκηση βάζει “τέλος στην απαξίωση, την εγκατάλειψη των τελευταίων ετών ενός χώρου που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Αναβαθμίζουμε, ανακαινίζουμε, εκσυγχρονίζουμε αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους πολίτες στον Πειραιά και όχι μόνο. Σε όλη την Αττική. Γιατί πιστεύουμε στην αξία του μαζικού αθλητισμού ως εργαλείου κοινωνικής συνοχής».

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το 2014 με τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφερειακής διοίκησης, ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ πλέον περιήλθε από το ΤΑΙΠΕΔ που ήταν προς ιδωτικοποίηση, στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Leave a Reply

Top