Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Η Ρένα Δούρου για τη Χρυσούλα Γιαταγάνα: Πρότυπο δικαστικού λειτουργού και βουλεύτριας

Η Ρένα Δούρου για τη Χρυσούλα Γιαταγάνα: Πρότυπο δικαστικού λειτουργού και βουλεύτριας

Το δικό της αντίο στην πρώην βουλεύτρια και εισαγγελέα Χρυσούλα Γιαταγάνα που έφυγε, σε ηλικία 74 ετών , το βράδυ της Κυριακής, είπε η Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης Αττικής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα της Χ.Γιαταγάνα για να κλείσουν οι φυλακές του Επταπυργίου αλλά και κατά της διαφθοράς και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Η Χρυσούλα Γιαταγάνα υπήρξε πρότυπο δικαστικού λειτουργού και βουλεύτριας. Ο εμβληματικός αγώνας της για να κλείσουν οι φυλακές του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) είναι μια από τις σημαντικές παρακαταθήκες που αφήνει αυτή η σπουδαία γυναίκα. Υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη και την Πολιτική με αταλάντευτη ακεραιότητα και με γνώμονα τον αγώνα κατά της διαφθοράς στη βάση των αρχών του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου. Παρέδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας  και ήθους. Το παράδειγμά της δημιουργεί υψηλό μέτρο σύγκρισης για το παρόν και το μέλλον”, ανέφερε η Ρένα Δούρου.

Συλληπητήριο μήνυμα έστειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνοντας θερμά συλληπητήρια “στους οικείους της πρώην εισαγγελέα και βουλεύτριας Χ. Γιαταγάνα. Η Χρυσούλα Γιαταγάνα υπήρξε μια γυναίκα με ήθος, που πρόσφερε στο θεσμό της δικαιοσύνης και στα κοινά».

Leave a Reply

Top