Είστε εδώ
Home > FAQ news > Η “φορτισμένη” ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία: “Έχετε χάσει την μπάλα, δεν έχετε καμία ηθική πυξίδα. Έχετε ορίσει κάποια τιμή στην ανθρώπινη ζωή και βρίσκεται ότι είναι ασύμφορο;” (vid)

Η “φορτισμένη” ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία: “Έχετε χάσει την μπάλα, δεν έχετε καμία ηθική πυξίδα. Έχετε ορίσει κάποια τιμή στην ανθρώπινη ζωή και βρίσκεται ότι είναι ασύμφορο;” (vid)

«Έχετε χάσει την μπάλα και δεν έχετε καμία ηθική πυξίδα» διαπίστωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή με όρους κόστους, φέρνοντας ως παραδείγματα τις προκλητικές δηλώσεις Πέτσα και Σκέρτσου σε σχέση με τις ασύμφορες δαπάνες για ΜΕΘ και τεστ αντίστοιχα. “Αφήστε το θέατρο …Στις απευθείας αναθέσεις είστε πρώτοι στις ΠΝΠ. Τώρα γιατι δεν κάνετε μία νομοθετικού περιεχομένου να προσλάβετε μεμιάς όσους γιατρούς χρειάζεται αντι να λέτε για γραφειοκρατία και να καταφεύγετε σε επιστρατεύσεις” ανέφερε για τις δικαιολογίες οτι δεν βρίσκουν γιατρούς ή οτι υπάρχει γραφειοκρατία που καθυστερεί τις προσλήψεις.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών φωνάζουν στην κυβέρνηση όχι απλά ότι κάνει λάθος, αλλά ότι δεν συναισθάνεται τι πραγματικά συμβαίνει» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις όχι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στους συγγενείς των ασθενών που περιμένουν να διασωληνωθούν σε ΜΕΘ. «105 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι προχείρως εκτός ΜΕΘ και περιμένουν για κρεβάτι. Να απαντήσετε και να απευθυνθείτε στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων. Δεν τους νοιάζει αν απαντάτε στον Τσίπρα, αλλά τι απαντάτε σε αυτούς» συνέστησε στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό σχέδιο για self-testing, ο κ. Τσίπρας έκρινε πως με την πρακτική αυτή «η έννοια της συλλογικής υγειονομικής προστασίας γίνεται ατομική υπόθεση». Και πρόσθεσε: «Αντί να φροντίσετε συντεταγμένα και πρωτίστως με ασφάλεια να ελεγχθεί ο πληθυσμός, λέτε στους πολίτες πηγαίνετε στα φαρμακεία και βγάλτε άκρη». Παραθέτοντας τις κυβερνητικές παλινωδίες σε σχέση με το κόστος ή μη των τεστ και την καταγραφή ή μη των αποτελεσμάτων σε σχετική πλατφόρμα, σχολίασε ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά». Καυτηρίασε δε την απάντηση του κ. Σκέρτσου αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συνταγογράφηση των τεστ, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ να λέει πως αυτό θα κόστιζε 2,4 δισ. ευρώ.

«Τι μας είπε δηλαδή ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη; Ότι ένα χρόνο τώρα, οι αλγόριθμοι, τα έξυπνα τεστ, η περίφημη EVA που θα τέσταρε δειγματοληπτικά κάποιους από τους 3 εκατομμύρια τουρίστες, όλα αυτά που κάνατε τόσο καιρό, διαφωνώντας με το αυτονόητο μαζικό scanning του πληθυσμού, τα κάνατε όχι γιατί ήσασταν παγκόσμια πρωτοπορία όπως μας λέγατε, αλλά γιατί δεν είχατε λεφτά. Γιατί ήταν ασύμφορο» διαπίστωσε και συνέχισε λέγοντας: «Δηλαδή οτι η κυβέρνηση που παρέλαβε 37 δις από την προηγούμενη, σε μια χώρα που δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και δεν έχει κανένα δημοσιονομικό περιορισμό, είπε στους πολίτες ότι η σωτηρία της ζωής τους είναι ασύμφορη». Μάλιστα, σχολίασε δηκτικά πως «από τα πεταμένα λεφτά για τις ΜΕΘ του κ. Πέτσα» πήγαμε «στα πεταμένα λεφτά των PCR του κ. Σκέρτσου».

Επ΄ αυτού, ρώτησε απευθυνόμενος στα έδρανα της πλειοψηφίας μήπως έχουν ορίσει τιμή στην ανθρώπινη ζωή και κατέληξαν ότι είναι ασύμφορη.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

fifteen − 6 =

Top