Είστε εδώ

Η “φιλοτουρκική” δήθεν ουδετερότητα της Γερμανίας: “Βρείτε τα μεταξύ σας” λέει για την τουρκική επιθετικότητα, μόνο “μην διαταράξετε το ΝΑΤΟ” …

Δεν θέλει να πάρει θέση το Βερολίνο στην ένταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Κριστιάνε Χόφμαν, να δηλώνει ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας «παρακολουθεί με προσοχή» τις εξελίξεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, και «απευθύνει έκκληση να υπάρξει συνεννόηση με διάλογο» μεταξύ των δύο χωρών. Η ίδια παρέπεμψε σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Χεμπεστράιτ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν. «Η συνεργασία στο ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, ο οποίος και απηύθυνε έκκληση «προς τον τούρκο πρόεδρο, αλλά και προς τον έλληνα πρωθυπουργό, να τα βρουν».

«Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό που είπε ο συνάδελφός μου. Και ισχύει ασφαλώς – μπορώ να το πω γενικά – ότι παρακολουθούμε με προσοχή αυτό που συμβαίνει εκεί, τις δηλώσεις που γίνονται και μπορούμε πραγματικά μόνο να απευθύνουμε έκκληση και ειδικά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ανάμεσα σε εταίρους της Συμμαχίας να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους με συνομιλίες», σημείωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία περιορίστηκε στο να δηλώσει, όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν να πάρουν μία απάντηση σχετικά με το σε ποιον από τους δύο ηγέτες αναφερόταν η έκκληση, ότι δεν έχει κάτι να προσθέσει. «Οι λέξεις δε χρειάζονται εξήγηση και εξακολουθούν να ισχύουν», υπογράμμισε.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *