Είστε εδώ

Η πρεμούρα του κυρ Βασίλη…

«Κύριε Τσίπρα τώρα ήλθε η ώρα να τελειώνουμε μαζί σας». Τάδε έφη η Ένωση Κεντρώων, με άλλα λόγια ο κυρ Βασίλης, ‘πιάσε μου ένα φραπέ’, Λεβέντης. Ο οποίος την έχει δει κάτι σαν η ‘φωνή της πατρίδας’, κάτι σαν αυτόκλητος ‘σωτήρας’, κάτι μεταξύ Πυθίας και εθνικού ηγέτη. Σαν κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Ωστόσο δύο τινά ‘μαρτυρά’ η πρεμούρα του κυρ Βασίλη, ‘πιάσε και μια πίτσα με απόλα’: ή την έχει ψωνίσει κανονικά και νομίζει ότι επειδή του κάθισε η συγκυρία, αυτό του δίνει το δικαίωμα να απαιτεί από τον πρωθυπουργό που εξέλεξε η πλειοψηφία του λαού, να… παραιτηθεί. Ή βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία συγκεκριμένων κύκλων, εντός κι εκτός Ελλάδας, που παθαίνουν ντελίριουμ τρέμενς μόνο στο άκουσμα του ονόματος ‘Αλέξης Τσίπρας’.
Ενδεχομένως να ισχύουν και τα δύο μαζί και ο κυρ Βασίλης να παίζει το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου… Το χουμε δει το έργο και άλλες φορές.
Εν πάση περιπτώσει. Ένα είναι σίγουρο.
Ότι η κυβέρνηση ‘ευρέως πέλματος’, που διακαώς επιθυμεί ο κυρ Βασίλης, είναι μάλλον… ευρέως συμφέροντος… Όχι πάντως του συμφέροντος του λαού αλλά εκείνων που του παράγγελναν το πάλαι ποτέ τις πίτσες και τους καφέδες για να τον γλεντάνε…
Αντζελίνα η Συριζαία

One thought on “Η πρεμούρα του κυρ Βασίλη…

  1. Ετσι γίνεται συνήθως, του κάθησε η συγκυρία, όπως ακριβώς και στον Τσίπρα. Ενα κόμα εκτός βουλής μετα από 30 χρόνια κατάφερε να μπει. Οπως με το κόμα του κυρίου Τσίπρα από 4% έγινε κυβέρνηση. Απλα, αυτή η συγκυρία, αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *