Είστε εδώ
Home > FAQ media > Η ώρα της κρίσης! Υπογράφει ο Παππάς για την Επιτροπή που θα διερευνήσει ποινικές ευθύνες για το “μαύρο” στην ΕΡΤ

Η ώρα της κρίσης! Υπογράφει ο Παππάς για την Επιτροπή που θα διερευνήσει ποινικές ευθύνες για το “μαύρο” στην ΕΡΤ

Πλησιάζει η ώρα που θα κληθούν και φυσικά πρόσωπα να πάρουν τις ευθύνες (πιθανώς και ποινικές) για το “μαύρο” στην ΕΡΤ το 2013 και την οικονομική (πέρα από όλες τις άλλες) επιβάρυνση που προκάλεσε στον ελληνικό λαό και το ελληνικό δημόσιο.

Τη Δευτέρα αναμένεται να υπογράψει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς την απόφαση ορισμού της επιτροπής που θα ελέγξει το πώς η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έλαβε την απόφαση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ποιοι εντός Ραδιομεγάρου την υποστήριξαν και ποια στελέχη είχαν κομβικό ρόλο στη στελέχωση της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, όπως γράφουν οι typologies.gr.

Η επιτροπή θα έχει την αποστολή να ανακαλύψει το εύρος της ζημίας που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο και προβλέπεται από τον σχετικό νόμο Παππά για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα των ειδικών θα συμμετέχει και πρώην εισαγγελέας. Θα αναζητηθούν όλα τα αρχεία των αποφάσεων για το κλείσιμο της ΕΡΤ και οποιοδήποτε άλλο υλικό κριθεί απαραίτητο για την ολοκλήρωση της έρευνας. Η επιτροπή αυτή είναι ανεξάρτητη από την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση της πρώην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thefaq.gr, σημαντική συμβολή στη διαδικασία της διερεύνησης των ευθυνών θα έχει και ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος, που ως νομικός αντιστάθηκε ενεργά στο “μαύρο” της ΕΡΤ και συμμετείχε στις προσπάθειες για να αποκατασταθεί η λειτουργία της.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

17 + nineteen =

Top