Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Η ΝΔ σε αναζήτηση αντιπερισπασμών… (της Ελένης Τσερεζόλε)

Η ΝΔ σε αναζήτηση αντιπερισπασμών… (της Ελένης Τσερεζόλε)

Οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι της ΝΔ λειτουργούν έντονα αυτή την περίοδο. Κάτι το «κλείδωμα» της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με τις επιστολές προς τον Πρόεδρο της Βουλής κάτι οι διαδοχικές διπλωματικές επιτυχίες του Πρωθυπουργού με τελευταία την ιστορική επίσκεψη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, που έβαλε τη δική του σφραγίδα στις – πάντα περίπλοκες – ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ΝΔ επιχειρεί αγωνιωδώς τον αντιπερισπασμό. Να αλλάζει θέμα, να εστιάζει σε ήσσονος σημασίας ζητήματα ή ακόμη, μεγάλο «εύρημα» αυτό, να δημιουργεί θέματα εκεί όπου δεν υπάρχουν. Έτσι, απλά για να ανεβάζει τους τόνους και να ζητάει μονότονα πρόωρες εκλογές.

Τελευταίο παράδειγμα στην κατηγορία κατασκευασμένου, δήθεν θέματος, η επιστολή του πρωθυπουργού τη Δευτέρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, την οποία, σύμφωνα με τους «φωστήρες» της ΝΔ ο Νίκος Βούτσης θα έπρεπε να είχε επιστρέψει ως απαράδεκτη στον πρωθυπουργό, κλπ, κλπ, κλπ. Μύδροι, κορώνες, καταγγελίες από τη ΝΔ, τα φιλικά της μέσα, τις γνωστές ιστοσελίδες και τους δραστήριους λογαριασμούς της στα σόσιαλ μίντια.

Στην ίδια κατηγορία και η χρήση της πολιτικής κατάστασης στη… Βενεζουέλα, από τον Κ. Μητσοτάκη που δείχνει τη μεγάλη ένδεια πραγματικών επιχειρημάτων ενός κόμματος που βρίσκεται κανονικά υπό ακροδεξιά ομηρία.

Στην ίδια κατεύθυνση για δημιουργία αρνητικού σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κλίματος εντάσσεται και η χρήση δημοσκοπήσεων ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Τι κι αν αυτές διεξάγονται στα τέλη Μαΐου και οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει «εικόνα» ούτε των υποψηφίων, ούτε των προγραμμάτων, ούτε των διακυβευμάτων; Αυτά είναι… υποσημειώσεις μπροστά στο… μεγάλο στόχο: να πέσει πια από την εξουσία αυτός ο τρισκατάρατος Τσίπρας! Έτσι τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας «δημοσκοπήσεις» για τους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Αττικής, που μοναδική τους αποστολή είναι να δημιουργηθεί «κλίμα» υπέρ των γαλάζιων υποψηφίων και σε βάρος των ΣΥΡΙΖαίων. Για να συντηρείται το αφήγημα : «η ΝΔ πετάει για την αυτοδυναμία» ενώ ο «ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει». Τι κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις «δημοσκοπήσεων» τα… ευρήματα είναι εφευρήματα που μάλιστα «βγάζουν μάτι»; Λεπτομέρειες και αυτά. Η δεοντολογία θυσία στο κομματικό συμφέρον.

Η προπαγάνδα επί τω έργω. Σε διαδοχικά στάδια.

Στάδιο πρώτο: δημοσίευση της έρευνας σε κάποιο φιλικό της ΝΔ έντυπο.

Στάδιο δεύτερο: σχολιασμός της στα ηλεκτρονικά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στάδιο τρίτο: αναπαραγωγή της από τα φιλικά ΜΜΕ. Με πηχυαίους τίτλους: «πετάνε» οι υποψήφιοι της ΝΔ, «βυθίζονται» εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενοι από εντυπωσιακά γραφήματα με βέλη, εικόνες, κ.α..

Όσο μάλιστα περνάει ο καιρός και όσο συνεχίζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το έργο της, τόσο περισσότερο θα πολλαπλασιάζονται οι… επικοινωνιακές ρουκέτες της αξιωματικής, και όχι μόνο, αντιπολίτευσης. Εις μάτην βέβαια γιατί οι πολίτες δεν είναι ούτε λωτοφάγοι ούτε χρυσόψαρα… Γνωρίζουν και θυμούνται ποιοι έριξαν τη χώρα στα βράχια, ποιοι συρρίκνωσαν μισθούς και συντάξεις, ποιοι διέλυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας και παιδείας… Και αυτά δεν κουκουλώνονται με αντιπερισπασμούς και εντυπωσιασμούς.

δημοσιεύτηκε στο kontranews.gr

Leave a Reply

Top