Είστε εδώ
Home > FAQ news > Η ΝΔ παραδέχεται ότι υπάρχουν θέματα στο πόθεν εσχες της Μαρέβα και θα κληθεί δώσει εξηγήσεις

Η ΝΔ παραδέχεται ότι υπάρχουν θέματα στο πόθεν εσχες της Μαρέβα και θα κληθεί δώσει εξηγήσεις

Στη δημόσια παραδοχή πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι καλείται να δώσει εξηγήσεις για την ελλιπή δήλωση περιουσιακής της κατάστασης προχώρησε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Κώστας Τσιάρας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το documentonews.gr.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως η Επιτροπή έχει στείλει σχετική επιστολή στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο κ. Τσιάρας αρχικά εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός πως ενημερώθηκε για την επιστολή της προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, από «τα αντίστοιχα sites». Κατά τον βουλευτή της ΝΔ, η επιστολή -που διάβασε σε sites- έχει την αντίφαση να ξεκινά μεν αποδεχόμενη τη μη κατάθεση πόθεν έσχες για το προηγούμενο έτος από την πλευρά της κ. Μητσοτάκη, αλλά παρόλα αυτά για το διάστημα που δεν κατέθεσε δήλωση πόθεν έσχες η κ. Γκραμπόφσκι της ζητούνται περαιτέρω πληροφορίες. Το παράδοξο με τα λεγόμενα του κ. Τσιάρα είναι πως κανένα διαδικτυακό Μέσο δεν έκανε λόγο για επιστολή, με τον γραμματέα της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προβαίνει από μόνος του στην εν λόγω αποκάλυψη!

Επίσης, ενώ ο κ. Τσιάρας θέτει ζήτημα διαρροής των μυστικών συνεδριάσεων της Επιτροπής, παράλληλα κοινοποιεί δημοσίως πως η προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής έβαζε τον έκτακτο έλεγχο στο αρχείο. Ωστόσο, οι πληροφορίες του Documento διαψεύδουν τον κ. Τσιάρα, καθώς η προηγούμενη απόφαση σε καμία περίπτωση δεν έβγαζε «λάδι» την κ. Μητσοτάκη. Αυτό που αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής επί του θέματος, ήταν να μην γίνει έκτακτος έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία της κ. Μητσοτάκη που δεν δηλώθηκαν, αλλά ο έλεγχος αυτός να μετακυλιστεί στον τακτικό έλεγχο που είθισται να γίνεται στους αιρετούς κάθε χρόνο.

«Το χειρότερο είναι -και λυπάμαι γι’ αυτό- πως η εμπιστευτικότητα που δεσμεύονται όλα τα μέλη της Επιτροπής, προφανώς στη λογική αυτής της κοινοβουλευτικής σύνθεσης και αυτής της κυβέρνησης, δεν υπάρχει» είπε δηκτικά ο κ. Τσιάρας, συμπληρώνοντας με νόημα πως πρόσφατα υπήρχε το αίτημα για άρση ασυλίας των κ.κ. Λάππα και Χριστοδουλοπούλου για αντίστοιχο περιστατικό. Κάλεσε δε τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει πρωτοβουλία αναφορικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.

Ο κ. Τσιάρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πώς ενημερώθηκε τελικά για το περιεχόμενο της επιστολής προς την κ. Γκραμπόφσκι. «Αναζήτησα τηλεφωνικά την κ. Χριστοδουλοπούλου χωρίς αποτέλεσμα. Αναγκάστηκα να την αναζητήσω στην πλευρά του παραλήπτη», είπε ο κ. Τσιάρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι υπάρχει δημοσίευμα στο left.gr. «Το left.gr είναι ο ιστότοπος που μπορεί να λέει ο καθένας οτιδήποτε. Για εμάς δεν υπάρχει καμία ανησυχία όσον αφορά τα πραγματικά στοιχεία, αλλά υπάρχει ηθικό ζήτημα για το γεγονός ότι παραβιάστηκε ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των μελών της και γιατί, ενώ τα μέλη της επιτροπής δεσμεύονται με εμπιστευτικότητα, βρίσκεται μια υπόθεση καθημερινά κρεμασμένη», είπε ο κ. Τσιάρας.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που παρείχαν κύκλοι της Βουλής, η επιστολή με το αίτημα περαιτέρω στοιχείων επί της δήλωσης της Μαρέβας Μητσοτάκη δεν προήλθε από πρωτοβουλία της προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αλλά από ορκωτό λογιστή που ζήτησε τα στοιχεία για να διεξάγει ενδελεχή έρευνα.

Πηγή: documentonews.gr (Άγγελος Προβολισιάνος), ΑΠΕ, left.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top