Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Η Μέτε … δεν είναι κομψή! Το δωρεάν μάθημα ήθους της εξουσίας (και πολιτικού ηθικού πλεονεκτήματος) της Δανής Πρωθυπουργού

Η Μέτε … δεν είναι κομψή! Το δωρεάν μάθημα ήθους της εξουσίας (και πολιτικού ηθικού πλεονεκτήματος) της Δανής Πρωθυπουργού

Δωρεάν μάθημα του ήθους της εξουσίας που πρέπει να επιδεικνύουν τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και πως διασφαλίζεται το πολιτικό ηθικό πλεονέκτημα, παρέδωσε η νεαρή Πρωθυπουργός της Δανίας με αφορμή τους εμβολιασμούς. Η Mette Frederiksen, που στις 27 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την έναρξη των εμβολιασμών και στη χώρα της, απάντησε σε όσους την ρωτούσαν “γιατί δεν κάνει το εμβόλιο πρώτη, ως πρωθυπουργός”.

“Στη Δανία, αποφασίσαμε οτι οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και το προσωπικό πρώτης γραμμής των νοσοκομείων θα εμβολιαστεί πρώτα.
Το κάναμε για να αποτρέψουμε σοβαρές ασθένειες και θανάτους. Απο τη στιγμή που δεν ανήκω σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα περιμένω να έρθει η σειρά μου”.
Στην ίδια ανάρτηση ξεκαθαρίζει, για όσους έχουν αμφιβολίες, οτι θα το κάνει το εμβόλιο κι οτι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστήμη.


Ποια είναι:

Η Μέττε Φρεντέρικσεν (γεννημένη στις 19 Νοεμβρίου του 1977) είναι Δανή πολιτικός, Ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών από το 2015. Αποτελεί μέλος του Φόλκετινγκ (κοινοβούλιο της Δανίας) από το 2001 εκπροσωπώντας την Κοπεγχάγη, υπηρέτησε ως υπουργός απασχόλησης υπό την Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ από το 2011 έως το 2014 και Υπουργός Δικαιοσύνης από το 2014 μέχρι τη διαδοχή της ως αρχηγός του κόμματος.

Μετά τις γενικές εκλογές του 2019, το αντιπολιτευόμενο “κόκκινο μπλοκ” κομμάτων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς (Σοσιαλδημοκράτες, Κοινωνικοί Φιλελεύθεροι, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα, Κόκκινη Πράσινη Συμμαχία, και από τις συνιστώσες χώρες της Δανίας, το φεροϊκό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και η γροιλανδική Κοινότητα των Ινουίτ και Σιουμούτ) κέρδισαν τις 95 από τις 179 έδρες του κοινοβουλίου, με τη Βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ να δίνει την έγκριση της για διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Στις 27 Ιουνίου 2019 ανέλαβε την πρωθυπουργία της Δανίας διαδεχόμενη τον Λαρς Λόκε Ράσμουσεν. Είναι η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, μετά την Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ και η νεότερη πρωθυπουργός στην ιστορία της Δανίας σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Με πληροφορίες από libre.gr

Leave a Reply

five × two =

Top