Είστε εδώ

Η λάσπη των τρωκτικών του ΥΠΠΟ … Η “παράγκα” γκρεμίζεται και συμμαχεί με τη γνωστή “μονταζιέρα”

Σοβαρή δουλειά γίνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και αυτό φαίνεται ότι «κάποιους» και «κάποιες» ενοχλεί. Γιατί προφανώς σπάνε αποστήματα και ξεβολεύονται τα «μαγαζάκια».
Τι να γίνει ; Έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου για σοβαρές αποφάσεις και σοβαρό έργο σε έναν τομέα που ορισμένοι και ορισμένες θεωρούσαν εδώ και πολλά χρόνια «τσιφλίκι» και άλλα πολλά – ας μην υπεισέλθουμε, προς το παρόν, σε λεπτομέρειες. Ωστόσο παραείναι προκλητικό αχυράνθρωποι της «παράγκας» να επιχειρούν να… βγουν και από πάνω, ρίχνοντας αβέρτα λάσπη στον ανεμιστήρα. Λέγε λέγε όλο και κάτι μένει – ο χρυσός γκεμπελικός κανόνας μπαίνει σε εφαρμογή. Και στρέφεται κατά του υπουργού Μπαλτά και του διευθυντή του γραφείου του, Παναγιώτη Δούρου. Και ευρύτερα βέβαια κατά της συνολικής προσπάθειας της σημερινής κυβέρνησης.
Χαρακτηριστική της επιχείρησης λασπολογίας πρόσφατη ανάρτηση σε νεόκοπο φιλελέ σάιτ, προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία, επιχειρεί να αποδομήσει το έργο του υπουργείου. Ποιο το «έγκλημα» της νέας ηγεσίας; Μα το ότι δεν έλαβαν υπόψη τους τα «θέσφατα» της παράγκας. Τόλμησε, λέει, ο Παν Δούρος να κάνει συναντήσεις με ξένους παράγοντες του πολιτισμού. Αλί και τρισαλί…
Και όχι μόνο αυτό. Αλλά έβαλε και τις βάσεις για μελλοντικές συμφωνίες για παραγωγές και αρχαιολογικές εκθέσεις. Χωρίς να «μας» ρωτήσει;;; Ε, αυτά δεν γίνονται. Αφήστε δε που δεν ήταν και μόνος του αλλά συνοδευόταν και από κάτι «παρακατιανές», που προφανώς δεν ανήκουν στον κύκλο των «εκλεκτών κλακαδόρων» του πολιτισμού α λα καρτ, όπως τον ονειρεύονται εκείνοι που ως τρωκτικά στους διαδρόμους του υπουργείου απεργάζονται διάφορα «σενάρια»…
Εκείνοι που έχασαν την κουτάλα… Εξ ου τόσο μίσος και τόση λάσπη. «Δεν μας ρώτησαν», λένε. Θέλουν να πουν, όπως θα έλεγε και ο Μπρεχτ, «Γκρεμίζουν την παράγκα μας» και «χάνουμε το βιλαέτι μας»
Αυτό τους πονάει. Και όχι βέβαια ο… πολιτισμός. Ακόμη και το γνωστό «αιδώς Αργείοι (αχρείοι, επί το ορθότερο)» είναι λίγο. Αλλά χάνουν τον καιρό τους (πέρα από τα αυγά και τα πασχάλια που έχουν οριστικά απολέσει). Η ηγεσία του υπουργείου έχει πάρει για τα καλά τη σκούπα και κάνει πλήρη καθαριότητα. Και ο καθείς και τα όπλα του. Τα τρωκτικά με τη λάσπη τους και οι άνθρωποι που κάνουν πραγματικά έργο στον Πολιτισμό με το ήθος και την ακεραιότητά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *