Είστε εδώ

Η κρίσιμη αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ σε Ισραήλ και Παλαιστίνη: Ποιοι φεύγουν με Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Παλαιστίνη από τις 26 έως τις 27 Μαΐου 2024. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, τη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα.

Εκεί, θα συναντηθεί με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ. Θεόφιλο Γ’. Ο κ. Κασσελάκης θα συνοδεύεται από τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, τον τομεάρχη Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, την τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και τον διπλωματικό του σύμβουλο, Δημήτριο Παπαγεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Η «αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Νορβηγία, αποτελεί άλλη μια σημαντική εξέλιξη, μετά από την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, δεδομένου ότι οδηγεί στην άσκηση πίεσης προς το Ισραήλ και μπορεί να συμβάλλει στην άμεση κατάπαυση του πυρός» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως ανέφερε, «η απόφαση των τριών χωρών φέρνει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να εγκαταλείψει το μέχρι σήμερα δόγμα του “προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης” και να κινηθεί υπεύθυνα και πολυδιάστατα με στόχο την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων διαπραγματεύσεων με βάση τα σύνορα του 1967, για λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους».

Μια σκέψη στο “Η κρίσιμη αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ σε Ισραήλ και Παλαιστίνη: Ποιοι φεύγουν με Κασσελάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *