Είστε εδώ

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ξέχασε τον Ολυμπιονίκη της! Ενός λεπτού σιγή, αμηχανία – συγκίνηση και λόγια καρδιάς από τον Αλέξη Τσίπρα

Με ενός λεπτού σιγή τίμησαν οι παρευρισκόμενοι στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον σύντροφό τους και Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 43 ετών, στις 14 Οκτωβρίου, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος της Κουμουνδούρου ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το προηγούμενο σαββατοκύριακό, αναβλήθηκε όμως εξαιτίας του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος διατελούσε και αναπληρωτής εκπρόσωπους Τύπου του κόμματος.

5710651

Στη διάρκεια της τήρησης της ενός λεπτού σιγής, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο, αφού η απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλοι μιλούν για έναν Άνθρωπο, με αριστερό ήθος και αξίες που προέτασε πάντα το συλλογικό και κοινωνικό συμφέρον, έναντι του ατομικού.

5710583

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, αναφέροντας ότι «η χειρονομία του ακριβού μας συντρόφου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που ξεκινώντας για το τελευταίο του ταξίδι άφησε τα ολυμπιακά του μετάλλιά με την επιθυμία να δημοπρατηθούν για να σωθεί έστω και ένα παιδί, δεν είναι μόνο μια πράξη γνήσιας ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Είναι και μια παρότρυνση αλληλεγγύης. Προς όλες και προς όλους μας. Να δουλέψουμε το επόμενο διάστημα ώστε να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Κανένας μόνος του στο δύσκολο χειμώνα της κρίσης».

Και πρόσθεσε: «Η αλληλεγγύη να συνοδεύει την αντίσταση και η αντίσταση την αλληλεγγύη. Και έτσι τα δύο άλφα της δράσης μας θα φέρουν πιο κοντά ένα τρίτο. Το άλφα της αλλαγής. Της πολιτικής αλλαγής. Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αλλαγή. Το τρίπτυχο που καταθέτω ως πλαίσιο προσανατολισμού και δράσης το επόμενο διάστημα Για να στηρίξουμε τη κοινωνία. Για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική Για να φέρουμε ξανά τη δικαιοσύνη, παντού».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *