Είστε εδώ

Η Ήπειρος ξέρει από … προσφυγιά!Ο Ανδρέας Παπασπύρου υποδέχεται 150 οικογένειες με παιδιά στην Κόνιτσα

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Παιδιού, στην Κόνιτσα, αναμένεται να φτάσουν αύριο το πρωί, οι πρώτοι 150 πρόσφυγες που θα δεχτεί η Ήπειρος. Ο δραστήριος δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου ( απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, με παρουσία στον άγώνα της Κύπρου κατά των εισβολέων το 1974 ), άνοιξε τις εγκαταστάσεις στην ιστορική και πανέμορφη ακριτική πόλη του ν Ιωαννίνων, για να φιλοξενήσει προσωρινά οικογένειες με παιδιά, για λίγες ημέρες, έως ότου να ετοιμαστεί άλλος χώρος, πολύ πιθανό η Μαθητική Εστία στα Δολιανά Καλπακίου.
Οι προετοιμασίες για την υποδοχή των προσφύγων ξεκίνησαν από χθες. Το Κέντρο Προστασίας βρίσκεται κοντά στην πλατεία της κωμόπολης και μέχρι πέρυσι φιλοξενούσε ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες, που είχαν μεταφερθεί εκεί με εισαγγελική παραγγελία.
Ο δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και είπε ότι εντός της ημέρας θα καλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος.
Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει ευαισθησία απέναντι στο θέμα, γιατί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας είναι προσφυγές που ήρθαν από την Καππαδοκία πριν από 90 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *