Είστε εδώ

Η ηχηρή απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για τα «απρόσμενα κέρδη» του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Δεν το άφησε να πέσει κατω … ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, επικεφαλής του κολοσσού της Μοτορ Οιλ μιλώντας στην ΓΣ των μετόχων το πρωί, έβαλε “πλάτη” ουσιαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, απορρίπτοντας τον όρο υπερκέρδη, για τον όμιλό του, που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση και κάνοντας λόγο για … “απρόσμενα κέρδη”!

Αν και με αυτόν τον τρόπο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ακύρωσε την προπαγάνδα της ΝΔ και των ΜΜΕ περί φόρων που δήθεν θέλει να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ουσιαστικά “αναγνώρισε” τον εαυτό του (Μοτορ Οιλ) ως το αντικείμενο της έκτακτης φορολογίας των υπερεκερδών που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις ο Αλέξης Τσίπρας δεν το άφησε να περάσει έτσι.

Σήμερα μας είπαν κάποιοι να μην τα λέμε υπερκέρδη – να τα λέμε απρόσμενα κέρδη, είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τετάρτης (7/6). Απρόσμενες και οι συνέπειες στο εισόδημα των νοικοκυριών, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε: «Αν όμως ήταν απρόσμενα τα κέρδη, απρόσμενη και έκτακτη θα πρέπει να είναι και η φορολόγηση τους». Και τόνισε ότι είναι ανάγκη να μπει τέλος στην πολιτική τροφοδότησης της αισχοκέρδειας, φορολογώντας τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας και των διυλιστηρίων.

Αν και δεν τον κατονόμασε όλοι αντιλήφθηκαν ότι αναφερόταν στις πρωινές δηλώσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη που έβαζαν πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

– Διαβάστε: Στήλη Άλατος: Οι Έλληνες που πεθαίνουν γιατί ο Κυριάκος μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα- “σφραγίδα” και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που στηρίζει με χίλια …
– Διαβάστε: “Πλάτη” στον Μητσοτάκη βάζει με παρέμβαση ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (Motor Oil) : “Απρόσμενα κέρδη και όχι υπερκέρδη” – Ευχαριστημένος με την “έκτακτη φορολογία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *