Είστε εδώ

Οι “φιλικοί” καναλάρχες, ένα κανάλι, δυο-τρεις κουμπαριές, μια τράπεζα, ένα σκάνδαλο, μερικά θέατρα και το σπίτι στο Λυκαβηττό

Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει ” συστημικό κανάλι ” και φιλικός ” καναλάρχης ” … Το Action24 ( πρώην Magic του Σωκράτη Κόκκαλη, παλαιότερα ) που έβγαλε κι αυτό δημοσκόπηση που δίνει φτερά ( και πούπουλα…) νίκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια μόλις εβδομάδα μετά το τέλος των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, ανήκει στον σύζυγο της κ Ελένης Κούρκουλα ( ηθοποιού, η γνωστή Σελήνη του Φώσκολου παλαιότερα ), Διονύση Παναγιωτάκη ( που έχει αποκτήσει πρόσφατα, μεταξύ άλλων πολλών και τις θεατρικές σκηνές στο City Link του Ομίλου Πειραιώς).
Mάλιστα οι ” φιλοδοξίες ” του θεατράνθρωπου – καναλάρχη, φαίνεται ότι την κρίσιμη περίοδο που κλονιζόταν η κυβερνηση Βενιζέλου-Σαμαρά και έψαχνε στηρίγματα στον ” φιλικό ” προς εκείνη χώρο των συστημικών ΜΜΕ, πήραν φωτιά καθώς έφθασε κοντά στο μεγάλο ” μπαμ ” της συνεργασίας με την ” ελεύθερη ” τότε από το Mega, Όλγα Τρέμη. Όπως ανέφερε και σχετικό δημοσίευμα του parapolitika.gr ( 28/7/2014 ): “… ο Διονύσης Παναγιωτάκης έχει κάνει ήδη μια πρώτη κουβέντα με τον Νίκο Ευαγγελάτο, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει συμφωνία. Απεναντίας, κοντά στη συμφωνία με το Action24 βρίσκεται η Ολγα Τρέμη, που κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να «τραβήξει το κάρο» της ενημέρωσης στο νέο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ενώ ο κύριος Ευαγγελάτος θα επαναλάβει το επιτυχημένο concept του προ-δελτίου που υλοποίησε μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ. Πέραν όμως των νέων προσώπων που θα αναλάβουν ρόλο είτε στην παρουσίαση των δελτίων είτε στις ενημερωτικές εκπομπές, στο κανάλι του κ. Παναγιωτάκη θα συνεχίσουν οι δημοσιογράφοι: Γιάννης Πολίτης, Πηνελόπη Γαβρά, Σεραφείμ Κοτρώτσος και φυσικά ο Γιώργος Κουβαράς, ο οποίος παράλληλα με την παρουσίαση της εκπομπής του θα έχει την ευθύνη διεύθυνσης του καναλιού…” !
Τελικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, το ντιλ “χάλασε” στις λεπτομέρειες καθώς η Τράπεζα Πειραιώς που “χορηγεί” τα δελτία της κ Τρέμη και του επιτελείου των σχολιαστών και συνεργατών που την συνοδεύουν στην παρουσίαση, και το κανάλι, δεν τα ” βρήκαν “, κυρίως στον τρόπο καταβολής της χορηγίας αλλά και στα στάνταρτς του δελτίου που θα φτιαχνόταν… ( Σημειώνεται ότι η σύζυγος του Μιχάλη Σάλλα, ” ισχυρού άντρα ” της Πειραιώς, κ Σοφία Στάικου, είναι η κουμπάρα στους τελευταίους γάμους της κ Τρέμη, αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη. Με τη σειρά της η κ Τρέμη έχει παντρέψει την κόρη της κ Μπακογιάννη, Αλεξία… )
Tremi Dora Salla
Για τους παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ της Χαριλάου Τρικούπη την σεξπηρική περίοδο του 2011-2012, στο σπιτι της στις παρυφές του λόφου του Λυκαβηττού, στη Δοξαπατρη, λίγα μέτρα μακρύτερα από το δικό του διαμέρισμα επίσης σε πάροδο του περιφερειακού στον λόφο του κέντρου της πόλης και σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος έστηνε το 2011 την ανατροπή της εκλεγμένης – τοτε- κυβερνηςης του Γιώργου Παπανδρέου και την αντικατάστασή της από Οικουμενική στην οποία ο ίδιος ως ΥπΟικ θα προχωρούσε στο ” αμφιλεγόμενο ” PSI, αλλά και στοκλείσιμο της ΕΡΤ και την αντικατάστασή της από τη θλιβερή ΝΕΡΙΤ, προς μεγάλη χαρά των ιδιωτικών καναλιών και των ” φιλικών ” προς την τότε κυβέρνηση, μεγαλοκαναλαρχών…
Ας σημειωθεί ότι ο αδερφός της κ Κούρκουλα, Άλκης, και κουνιάδος Παναγιωτάκη (δι)ορίστηκε στη συνέχεια αν. Υπ. Εξωτερικών επί Βενιζέλου Υπουργού Εξωτερικών, στην συγκυβέρνηση με Σαμαρά, που ακολούθησε τη νέα ( τεχνητή ) πτώση της ” οικουμενικής ” Παπαδήμου, αφού ολοκληρώθηκε πρώτα το PSI…
Το ενδιαφέρον είναι πως οι μετοχές του καναλιού και το καναλι, πριν ανήκαν στον φυγόδικο και καταζητούμενο στενό συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρο Κυριακίδη ! Ξέχωρα από το οξύμωρο του ευκολίας με την οποία είναι δυνατόν να διεκπαιρεωθεί μια τέτοια αγοραπωλησία, υπό αυτές τις αντικειμενικές δυσκολίες, έχει σημασία ο τρόπος που υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις κατηγορίες στην Βουλή για ευνοική μεταχείριση στον τραπεζίτη, όπως τις δημοσίευσε το olympia.gr
” … Πριν από λίγο, ο Ε. Βενιζέλος μετά από επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ που του καταλόγιζε σκανδαλώδη συμπεριφορά, βγήκε μαινόμενος να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την κυβέρνηση Παπανδρέου, αποκαλύπτοντας τον ελεεινό τρόπο που έδρασε η κυβέρνηση Παπανδρέου απέναντι στους τραπεζίτες με τα λεφτά του Ελληνικού λαού.
Τι είπε; «Ναι, έδωσα 160 εκατομμύρια Ευρώ στην Proton, αλλά όχι στον Λαυρεντιάδη. Στην επόμενη διοίκηση»! (Λες και ο Ελληνικός λαός «συγχωρεί» αν του τα τρωνε «σύντροφοι»!!)
Αφού η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη και ο διορισμός νέας, έγινε επί των δικών του ημερών! Δηλαδή ο αμνηστευμένος τ. υπουργός, ομολογεί ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έδινε τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους τραπεζίτες και μάλιστα στους «δικούς τους»!”.
Μάλιστα ως και οι New York Times είχαν ασχοληθεί με το θέμα. Δείτε την ακριβή μετάφραση του άρθρου της αμερικανικής έκδοσης ( olympia.gr ):
” … Παρά τις κατηγορίες για απάτη εναντίον του, ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν ακόμα ο δικαιούχος σε κάποιες περίεργες ενέργειες της κυβέρνησης. Τον Ιούλιο του 2011, ο κ. Βενιζέλος, που στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών, ενέκρινε κρατική χρηματοδότηση ύψους $130.000.000 στην Proton, για να μην καταρρεύσει. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας, αψηφώντας την απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που την χαρακτήριζε παράνομη. Τα $130 εκατομμύρια, συν τους τόκους, επέστρεψαν στην κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος σε γραπτές απαντήσεις σε μια λίστα από ερωτήσεις.
«Ήταν απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση της Proton – όχι του Λαυρεντιάδη – προκειμένου να διασωθούν τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος παραιτήθηκε από Υπουργός Οικονομικών το Μάρτιο. Ένα μήνα μετά τη μεταφορά των $130 εκατομμυρίων, ο κ. Βενιζέλος ήταν συν-συγγραφέας ενός νόμου, σύμφωνα με τον οποίο χορηγείται αναδρομικά στον Υπουργό Οικονομικών πλήρης εξουσία για τη διάσωση των τραπεζών με κρατική στήριξη, ανεξάρτητα από τις συστάσεις των άλλων κρατικών θεσμών.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο νόμος ήταν απαραίτητος, γιατί «η Ελλάδα δεν είχε ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει τη διαχείριση κρατικών εγγυήσεων σε κρίσιμες καταστάσεις.” Ωστόσο, οι νομικοί εμπειρογνώμονες εκτίμησαν ότι ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου στην Ελλάδα, όπου οι ενέργειες από σημαίνοντα πρόσωπα θα μπορούσε αργότερα να λειανθεί με νέα νομοθεσία, που θα καταργούσε τις οποιεσδήποτε ενδείξεις παρανομίας.
Ο κ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε να σχολιάσει τους δεσμούς του με τον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι «εγώ δεν ζήτησε ποτέ χάρη.”
Τον Οκτώβριο του 2011, η Proton κρατικοποιήθηκε. “Σοκαρίστηκα”, είπε ο κ. Λαυρεντιάδης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν πίστευε ότι τα οικονομικά της τράπεζας άξιζαν μια τέτοια κίνηση. Τον Μάρτιο, ο ίδιος αμφισβήτησε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πλέον αναμένει μια απόφαση.”

Μια σκέψη στο “Οι “φιλικοί” καναλάρχες, ένα κανάλι, δυο-τρεις κουμπαριές, μια τράπεζα, ένα σκάνδαλο, μερικά θέατρα και το σπίτι στο Λυκαβηττό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *