Είστε εδώ

Οι “φιλεύσπλαχνες” τράπεζες έδωσαν νέα “σιωπηλή” προθεσμία στο Mega, αλλά έστειλαν στον άλλο κόσμο χιλιάδες μικροοφειλέτες…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του typologies.gr νέα άτυπη ( μουλωχτή ) παράταση ως το τέλος του μήνα φέρεται να έχουν δώσει οι τράπεζες στην περίπτωση του MEGA, προκειμένου να υπάρξει μια μίνιμουμ συμφωνία επί των παλαιών μετόχων και των επενδυτών που θέλουν να εισέλθουν στο τηλεοπτικό σταθμό. Σήμερα λήγει η προθεσμία καταβολής του ποσού των 88 εκατ. ευρώ προς τις 4 δανείστριες τράπεζες και τα χρήματα αυτά δεν είναι διαθέσιμα. Καταβάλλονται προσπάθειες για να επέλθει συμφωνία από τους νέους ενδιαφερόμενους, αλλά η πρόταση για την υπογραφή Mνημονίου Συνεργασίας το οποίου και θα προωθούνταν στις τράπεζες, δεν είχε ανταπόκριση. Από τη Δευτέρα πάντως υπάρχει πρόταση για απεργία διαρκείας στο κανάλι, προκειμένου να πιεστεί η διοίκηση και να πληρώσει τη μισθοδοσία.
Να υπενθυμίσουμε ότι … η αρχική προθεσμία για την εξαγγελθείσα ΑΜΚ βάσει της οποίας οι τράπεζες, όπως είχε γίνει γνωστό, θα έδιναν παράταση έως τον Ιούνιο του 2016 ( δηλ τώρα ) στην Τηλέτυπος να εξυπηρετήσει τα δάνεια και τις οφειλές της από αυτά, έληξε την 1/1/2016. Έκτοτε με διάφορα προσχήματα δίνονται κυλιόμενες άτυπες παρατάσεις. Και βέβαια μεγαλόκαρδη ανοχή από τους τραπεζίτες στους μεγαλοεκδότες-μεγαλομετόχους, που σε καμία περίπτωση δεν απήλαυσαν απλοί πολίτες, μικροοφειλέτες σε σχέση με δεκαδες εκατομμυρια του Mega, που οδηγήυηκαν στην απελπισία και ορισμένοι και στον … άλλο κόσμο, τα χρόνια της κρίσης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *