Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Η έντονη αντίδραση του Νίκου Παππά στην εξαμβλωματική … καμπάνια στο Μετρό, κατά των γυναικών “Διάλεξε τη ζωή”!

Η έντονη αντίδραση του Νίκου Παππά στην εξαμβλωματική … καμπάνια στο Μετρό, κατά των γυναικών “Διάλεξε τη ζωή”!

Χαμός γίνεται από το πρωί καθώς η φωτογραφία στα social media με την διαφήμιση που απροκάλυπτα εμφανίζεται μπροστά μας σε δημόσια μέσα μεταφοράς και μας γυρίζει στο Μεσαίωνα, κατά – υπότίθεται των αμβλώσεων – έχει κάνει έξαλλους τους χρήστες του διαδίκτυου, αλλά και του Μετρό που το αντίκρυζαν έκπληκτοι, και οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους με το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η καμπάνια, με ακραία σκοταδικιστικό και υποτιμητικό για την γυναίκα τρόπο.

«Διάλεξε τη ζωή» γράφει με μεγάλα γράμματα η τεράστια αφίσα σε πολλούς σταθμούς του μετρό, με τους εμπνευστες και τους χρηματοδότες αυτής της ακραία προπαγανδιστικής καμπάνιας, που τρέφει και εξαπλώνει ένα κίνημα μεσαιωνικού- τραμπικού χαρακτήραενώ η χώρα μας έχει λύσει από νομικής πλευράς τα θέματα της άμβλωσης εδώ και χρόνια, να φαίνεται πως αδιαφορούνξ για την επιλογή κάθε γυναίκας σχετικά με το τι θα κάνει με το ιδιο της το σώμα αλλά και τη ζωή της…

Μερικά από τα σχόλια εξοργισμένων πολιτών στα social media:

Welcome to the past…Η Margaret Atwood τα είπε…
Απλά και αντικειμενικά: όσα λέει η αφίσα είναι, από επιστημονική άποψη, ανυπόστατα και λάθος.
Το πιο απλό θα ήταν να έβαζαν τρόπους αντισύλληψης και να ενημέρωναν για αυτό. Από την στιγμή που ξέρεις ότι δεν μπορείς για τον έναν ή τον άλλον λόγο να μεγαλώσεις ένα παιδί η έκτρωση εκναι μονόδρομος απλά το θέμα είναι να μην φτάσεις στο σημείο να μείνεις έγκυος.
Μετά το εξώφυλλο της sportime και τις αρλούμπες του Άδωνι τώρα και αυτό…ο σκοταδισμός είναι εδώ.

Έντονα όμως αντεδρασε με ανάρτησή του στο twitter και ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής του Νότιου Τομέα τςη Β΄Αθηνών, Νίκος Παππάς:
“Μετά την «ημέρα του Αγέννητου παιδιού» και το πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας κατά των αμβλώσεων, τώρα & μέσα στο μετρό κάνουν την εμφάνιση τους προπαγανδιστικές αφίσες που επιχειρούν να καταστρατηγήσουν ένα νομοθετημένο γυναικείο δικαίωμα. Απαράδεκτο.” σημείωσε ο πρώην ΥΠΨΗΠΤΕ.

Leave a Reply

4 + four =

Top