Είστε εδώ

Η εμπλοκή στη Δικαιοσύνη του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου και η σιωπή του Μαξίμου

Του δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ

Δεν είναι μόνο δημοσιογραφικοί, αλλά και προσωπικοί οι λόγοι που με αναγκάζουν να επανέρχομαι συνδυαστικά στο θέμα του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου. Σεβόμενος και τη μνήμη της, πόσο μάλλον όταν την γνώριζα προσωπικά, αλλά και την οικογένειά της, έχοντας άμεση άποψη για τον εξαιρετικό Θρακιώτη Αυτοδιοικητικό πατερα της. Και βεβαίως από αποστροφή μου για την απρεπή πολιτική εμπλοκή του συγκεκριμένου ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα.

Η αμήχανη και «μασημένη» προσπάθεια του ΣΕΒίτη υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου να ανασκευάσει τη βαρειά προσβολή στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη και την παρέμβασή του στη πολύκροτη δίκη και τη Δικαιοσύνη εγκαλώντας την Εισαγγελέα της Έδρας, δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο την πράξη του. Επανέρχομαι, λοιπόν, σήμερα αναγκαστικά με δεύτερο άρθρο μου, μετά την παιδαριώδη χθεσινοβραδυνή δήλωσή του που ήλθε με καθυστέρηση και αναγκαστικά, λόγω του σάλου που προκλήθηκε στα social media και στις περισσότερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Όχι όλες. Εσιώπησαν εκείνοι που παίρνουν γραμμή και κατάπιαν τη γλώσσα τους, παρ’ όλο που χειρίστηκαν επί πολλούς μήνες πολύ καλά την όλη υπόθεση της Ελένης. Με σεβασμό στη μνήμη της και με σωστή δημοσιογραφικη κάλυψη του φρικτού γεγονότος.

Επανέρχομαι, όμως, εξ αιτίας και της απόλυτης σιωπής και από το Μαξίμου και από τον Εκπρόσωπο. Ο Εκπρόσωπος απλά αναλώθηκε σε διαξιφισμούς με την Αξιωματική Αντιπολίτευση για το ποιό κόμμα παρενέβαινε ή παρεμβαίνει περισσότερο στη Δικαιοσύνη. Και ούτε αυτό θα έκανε εάν δεν υπήρχε αντίδραση της Κουμουνδούρου, για να αναγκαστεί να απαντήσει με τη μπάλα στην εξέδρα και όχι επί της ουσίας. Καμία διάθεση να ενοχλήσουν τον υφυπουργό τους.

Βεβαίως αν αυτό συνέβαινε σε άλλη κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ θα ζητούσε ακόμα και την απόλυση του υφυπουργού, ακούγοντας, (πολύ εύλογα θα πρόσθετα) και την εναντίον του αποδοκιμασία των πολιτών, η οποία εν προκειμένω, είναι σχεδόν καθολική. Δεν έχει πολλά περιθώρια ο Πρωθυπουργός, αν δεν θέλει να του χρεώνουν λόγω της θεσμικής ιδιότητας Σκέρτσου, «παρέμβαση Μαξίμου» . Αφού έτσι κι αλλοιώς ο ίδιος έχει επιλέξει να εμφανίζεται ως ο μοναδικός στη κυβέρνηση που αποφασίζει και δίνει εντολές, καπελώνοντας και «αχρηστεύοντας» υπουργούς και υφυπουργούς, πρέπει και Ο ΙΔΙΟΣ να (τουλάχιστον) παρέμβει και επαναφέρει στη τάξη τον υφιστάμενό του, αφού εκείνος επέλεξε να είναι δίπλα του στο κλειστό πυρήνα της πρωθυπουργοκεντρικής διακυβέρνησης.Κακώς δεν το πράττει. Και δεν θα το πράξει. Ακριβώς όπως δεν άγγιξε και τον voucherίστα Γιάννη Βρούτση. (Σε αντίθεση με την σωστή «εναέρια» απόλυση του ΥΦΥΠΕΞ Διασποράς)

Όσο για τον Άκη Σκέρτσο, όπως έγραφα χθες, αναρωτιέμαι αν έχει αντιληφθεί ποιά είναι η υπόθεση Τοπαλούδη που συγκλονίζει και τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας. Γιατί αν το έχει αντιληφθεί, τότε δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία πηγαίνοντας απέναντι στο καθολικό κοινό αίσθημα. Και μπορεί να κατηγορηθεί ότι δείχνει τη στυγνή, ψυχρή λογικήν ενός τεχνοκράτη ότι ο παράγοντας άνθρωπος δεν μετρά.

Αν πάλι δεν ήξερε την υπόθεση, τότε ακόμα πιο εύκολα μπορεί να κατηγορηθεί ότι είναι ο λάθος άνθρωπος, στην θέση που του εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός, εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα. Και μάλιστα για θέμα, (άσχετο με τον θεσμικό κυβερνητικό ρόλο του), που αφορά την εν ψυχρώ δολοφονία μιάς κοπέλας που έχει συγκλονίσει – να το επαναλάβω – το πανελλήνιο.

Καλοπροαίρετα του συνιστώ, μάλιστα, να μην καταφεύγει στο σαθρό επιχείρημα ότι η παρέμβασή του εναντίον της Εισαγγελέως έγινε εκφράζοντας «απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης». Θέσεις τόσο θεσμικά ευαίσθητες, δίπλα στον εκάστοτε πρωθυπουργό, δεν αφήνουν περιθώρια προσωπικών απόψεων. Δεν είναι στο ΣΕΒ. Είναι στο Μαξίμου. Αν και φαντάζομαι ότι ούτε στη Ξενοφώντος θα του επέτρεπε ο Θεόδωρος Φέσσας να εκφράζει δημόσιες προσωπικές απόψεις που να εκθέτουν τον Σύνδεσμο και τον Πρόεδρο. Εκεί θα ετίθετο θέμα συνεργασίας.

Και κάτι ακόμα επί της ουσίας: Είναι ψέμματα ότι ο δικηγόρος του θύματος παλεύει να φωτίσει/αποδείξει την αλήθεια και ότι ο δικηγόρος του θύτη, (στο πλαίσιο και του δικού του καθήκοντος), προσπαθεί να υπερασπιστεί τον πελάτη του κρύβοντας/συσκοτίζοντας/αλλοιώνοντας αλήθειες και γεγονότα; Άρα ποιά ανακρίβεια είπε η κα Εισαγγελέας;

2 σχόλια στο “Η εμπλοκή στη Δικαιοσύνη του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου και η σιωπή του Μαξίμου

  1. Σιωπά -“συσκέπτεται” για τις μπούρδες που θα ξεστομίσει όπως “άλλωστε” μας έχει συνηθίσει διαστρεβλώνοντας και βιάζοντας την αλήθεια???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *